Ithaa – перший підводний ресторан у світі

Ресторан Ithaa (Ітха) належить готелю Conrad Maldives Rangali Island й розташовується на острові Рангалі на Мальдівах. Він є першим підводним рестораном у світі й знаходиться на 5 метрів нижче від рівня моря.

Ithaa-3

У перекладі назва ресторану означає «перламутрова раковина». Заклад маленький за площею (всього 5х9 метрів) й може одночасно приймати не більше 14 відвідувачів. Ресторан-капсула сконструйований з прозорого акрилу. Вигнутий дах відкриває панораму на 270 градусів навколо, тож гості можуть під час трапези милуватися підводними дивовижами.

ithaa2

Ресторан Ітха відкрили 15 квітня 2005 року. Будівництво та дизайн унікального закладу втілила новозеландська дизайнерська компанія MJMurphy Ltd. До речі, роботи виконались менше, ніж за рік. Щоб дістатися ресторану, треба спуститися гвинтовими сходами з павільйону під солом’яною покрівлею, що знаходиться на причалі.

У квітні 2010 року ресторан святкував свою п’яту річницю. З цієї нагоди заклад запропонував відвідувачам романтичну послугу ‒ приміщення переобладнали під спальню, яку можна було зарезервувати на ніч. У ній же можна було повечеряти та поснідати прямо в ліжку.

Conrad-Maldives-2

Меню ресторану Ітха пропонує сучасну європейську кухню з елементами азіатської. Середня вартість обіду для однієї особи коливається від 120 до 250 доларів.

Ithaa-Undersea-Restaurant-5

Підводний заклад також використовують для проведення приватних вечірок та весільних бенкетів. Він користується неймовірною популярністю у туристів. Щоправда, зарезервувати тут столик можна не менше ніж за два тижні.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора