Гордон Рамзі вчить готувати смачно та економно. Епізод 5

У п’ятому випуску славетний і дико симпатичний шеф-кухар Рамзі відкриває серкрети, як навчитися готувати смачні та розкішні стави за розумні гроші.


«Використовуючи недорогі продукти і навіть залишки з вчорашньої вечері, можна отримати страву на мільйон, – переконує кулінар. – Адже хороший повар ніколи і нічого не викидає».

Розкішні на вигляд і багаті на смак страви не повинні бути складними. Просте приготування дає чудовий результат і скорочує грошові витрати.

Для «розігріву» Гордон Рамзі приготує ароматні стейки з ягняти зі смаженим хлібом. А у якості основного уроку запропонує три прості рецепти страв, які не вартуючи купи грошей, мають неймовірний смак і виглядають як страви в дорогому ресторані.

Просто і швидко, наче граючись, повар приготує смажену скумбрію з часником і паприкою, креветочно-свинячі тефтелі в ароматному бульйоні та страву з решток вчорашнього різотто – рисові кульки «Аранчіні» з моцарелою.

На практичних прикладах шеф Рамзі доводить, що не варто тратити купу грошей на чудову домашню їжу. Якщо маєш в запасі знання і навички приготування їжі, якщо підходиш до улюбленої справи впевнено і сміливо, все вдасться і принесе не тільки гастрономічне, а й моральне задоволення від процесу.

У новому випуску Гордон Рамзі також озвучить традиційні п’ять із 100 порад, які полегшать ваше куховаріння: навчить як приготувати ідеальний рис, розповість як не дати яблукам, картоплі та авокадо не темніти при нарізанні, дасть рекомендації як зберігати зелень та як використати і не дати зіпсуватися вже порізаним ароматним трава.

У випуску – зустріч із власником лондонської м’ясної лавки, автентичним італіцем, який працює у ковбасно-м’ясному бізнесі понад 35 років. М’ясник з досвідом поділиться секретами, як купити хорошу вітчину, салямі і сосиски, а також розповість про види м’ясних виробів і як вони готуються в різних куточках світу, перш ніж потрапити на прилавок його магазину.

Рецепт від Гордона Рамзі «під занавіс» – рис із гострими італійськими ковбасками – простий і доступний навіть новачку-любителю.

Обов’язково додивіться до кінця!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора