Фокача із зеленню до борщу
Фокача – це італійська пшенична паляниця. А як вона смакує з українським борщем!.. Це навіть краще, ніж пампушки!
Інгредієнти для фокачі
300 г борошна
200 мл води
50 г дріжджів
2 ч. ложки солі
1 ч. ложка цукру
3–4 зубці часнику
петрушка, зелена цибуля
2–3 ст. ложки олії
2 ст. ложки манної крупи
розмарин.
Спробуйте також приготувати закусочні сирні кекси.
Як приготувати паляницю:
- Приготувати опару: розчинити у теплій воді цукор, сіль та дріжджі, всипати 3 ст. ложки борошна і перемішати до однорідності. Відставити на 20 хв у тепло, накривши рушником.
- Потім додати подрібнений часник,1 ст. ложку олії, всипати решту борошна порціями і замісити м’яке еластичне тісто.
- Накрити плівкою і поставити в тепле місце. Коли тісто виросте, додати зелень, вимісити, змастити олією і знову поставити в тепло.
- Форму змастити олією, посипати манкою. З тіста сформувати круглу або довгу паляницю, викласти у форму, притиснути пальцями, змастити олією і випікати за 220 градусів.
- Через 15 хв вийняти, знову змастити олією, посипати сіллю та розмарином і поставити випікатися до готовності.