13.08.2015

Фокача із зеленню до борщу

Фокача – це італійська пшенична паляниця. А як вона смакує з українським борщем!.. Це навіть краще, ніж пампушки!

Інгредієнти для фокачі

  • 300 г борошна

  • 200 мл води

  • 50 г дріжджів

  • 2 ч. ложки солі

  • 1 ч. ложка цукру

  • 3–4 зубці часнику

  • петрушка, зелена цибуля

  • 2–3 ст. ложки олії

  • 2 ст. ложки манної крупи

  • розмарин.

Спробуйте також приготувати закусочні сирні кекси.

Як приготувати паляницю:

  • Приготувати опару: розчинити у теплій воді цукор, сіль та дріжджі, всипати 3 ст. ложки борошна і перемішати до однорідності. Відставити на 20 хв у тепло, накривши рушником.
  • Потім додати подрібнений часник,1 ст. ложку олії, всипати решту борошна порціями і замісити м’яке еластичне тісто.
  • Накрити плівкою і поставити в тепле місце. Коли тісто виросте, додати зелень, вимісити, змастити олією і знову поставити в тепло.
  • Форму змастити олією, посипати манкою. З тіста сформувати круглу або довгу паляницю, викласти у форму, притиснути пальцями, змастити олією і випікати за 220 градусів.
  • Через 15 хв вийняти, знову змастити олією, посипати сіллю та розмарином і поставити випікатися до готовності.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.