Чахохбілі з курятиною

Чахохбілі – національна грузинська страва – курятина, тушкована з овочами. При цьому м’ясо обов’язково має бути з жирком, оскільки його потрібно обсмажувати тільки на цьому жиру, без додавання будь-якого іншого. Цю страву можна готувати у мультиварці. Смачно? Не те слово!
Інгредієнти для чахохбілі
2,6 кг курятини
1 кг цибулі
5 помідорів
хмелі-сунелі, часник
кінза, перець чілі, зелень.
Приготуйте також жульєн з куркою та грибами.
Як приготувати чахохбілі
- Увесь жир, який є на курці, зрізати і виплавити в казані.
- Курку добре промити, нарубати сокирою на шматочки, покласти до жиру і обсмажити на ньому 15 хв.
- Цибулю почистити і нарізати великими шматками, додати до м’яса й обсмажити, відтак додати чилі, помідои, зелень, посипати сіллю і накрити щільно кришкою.
- Через 30 хв відкрити кришку казана і вкинути часник, зелень і хмелі- сунелі, ще трохи посолити, протушкувати ще 10 хв і зняти з вогню.
Скуштуйте також запіканку з куркою, кабачками і грибами.