Зефір у домашніх умовах

Поділитись публікацією:

Такий зефір ніжний і легкий – аж тане у роті. Втім, він відрізняється від магазинного, хоча це аж ніяк не означає, що магазинний зефір кращий. Спробуйте приготувати зефір у домашніх умовах – і ви переконаєтеся, що цей рецепт таки має право на життя.

Інгредієнти для зефіру

  • 200 грамів цукру

  • 5-6 білків

  • 200 грамів вершків

  • 10 грамів желатину

  • 200 грамів фруктового чи ягідного сиропу

  • цукрова пудра

Можна ще приготувати халву у домашніх умовах.

Як приготувати зефір у домашніх умовах

  • У каструлю з фруктовим чи ягідним сиропом всипати цукор і варити суміш, поки вона не стане густішою. Потрібно постійно помішувати, щоб маса не підгоріла.
  • Охолоджені білки збити на круту піну. Вершки окремо теж збити.
  • Желатин залити кількома ложками води і підігріти, щоб він розчинився.
  • У суміш сиропу та цукру, збиваючи, додати вершки, тоді – білки, наостанок – желатин. Форму, куди виливатимете зефір, посипати щедро цукровою пудрою. Вилити масу і зверху її теж посипати пудрою.
  • Можна за допомогою харчової плівки сформувати ковбаску, яку потім порізати на шматочки.
  • Готовий зефір покласти у холодильник на 2-3 години.

Радимо ще рецепт домашнього зефіру «Полуничка».

Розкажіть у коментарях нижче, чи сподобався вам рецепт домашнього зефіру.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...