Зефір у домашніх умовах
Такий зефір ніжний і легкий – аж тане у роті. Втім, він відрізняється від магазинного, хоча це аж ніяк не означає, що магазинний зефір кращий. Спробуйте приготувати зефір у домашніх умовах – і ви переконаєтеся, що цей рецепт таки має право на життя.
Інгредієнти для зефіру
200 грамів цукру
5-6 білків
200 грамів вершків
10 грамів желатину
200 грамів фруктового чи ягідного сиропу
цукрова пудра
Можна ще приготувати халву у домашніх умовах.
Як приготувати зефір у домашніх умовах
- У каструлю з фруктовим чи ягідним сиропом всипати цукор і варити суміш, поки вона не стане густішою. Потрібно постійно помішувати, щоб маса не підгоріла.
- Охолоджені білки збити на круту піну. Вершки окремо теж збити.
- Желатин залити кількома ложками води і підігріти, щоб він розчинився.
- У суміш сиропу та цукру, збиваючи, додати вершки, тоді – білки, наостанок – желатин. Форму, куди виливатимете зефір, посипати щедро цукровою пудрою. Вилити масу і зверху її теж посипати пудрою.
- Можна за допомогою харчової плівки сформувати ковбаску, яку потім порізати на шматочки.
- Готовий зефір покласти у холодильник на 2-3 години.
Радимо ще рецепт домашнього зефіру «Полуничка».
Розкажіть у коментарях нижче, чи сподобався вам рецепт домашнього зефіру.