Домашній зефір «Полуничка»
Рецепт солодощів, які не містять нічого шкідливого. Обов’язково візьміть собі на замітку, щоб якось приготувати. Зефір виходить ароматний, солоденький, з легкою кислинкою, ніжний, повітряний, наче суфле. І дорослим сподобається, і діти будуть просто в захваті.
Ingredients
200 г полуниці (можна замороженої)
15 г швидкорозчинного желатину
150 г цукрової пудри
½ лимона
Спробуйте ще приготувати молочний полуничний коктейль.
Directions
- Полуницю розморозити, сік не виливати.
- Ягоди змолоти в блендері в пюре.
- Желатин залити 100 мл полуничного соку. Дати йому набухнути, поставити на вогонь, нагрівати, помішуючи, до повного розчинення желатину, до кипіння не доводити.
- Розчинений желатин влити в полуничне пюре, додати цукрову пудру, сік лимона, добре вимішати і охолодити до кімнатної температури.
- Охолоджену, але не до кінця застиглу масу збивати міксером на високій швидкості 6-7 хвилин, доки не посвітлішає і не загустіє.
- Викласти збиту масу в форму, застелену харчового плівкою, розрівняти. Поставити в холод на 3-4 години.
- Охолоджене суфле порізати квадратиками або витиснути фігурними формочками для печива. Кожен шматочок обваляти в цукровій пудрі.
Якщо ви дбаєте про своє здоров’я та полюбляєте експерименти на кухні, якщо вам сподобався рецепт полуничного зефіру в домашніх умовах, будь ласка, напишіть про це в коментарях.