26.08.2015

Закуска з картоплі «Гармошки»

Вишукана й оригінальна і водночас проста закуска з картоплі. Цей рецепт можете використати і для вечері, і для пікніка, і навіть якщо чекаєте гостей.

Інгредієнти для страви

  • 1 кілограм картоплі

  • 250 грамів бекону

  • 150 грамів твердого сиру

  • 4-5 зубків часнику

  • чорний мелений перець

  • зелень

  • олія

Спробуйте ще приготувати картоплю під часниковим соусом.

Як приготувати картопляні «гармошки»

  • Картоплю почистити і зробити глибокі поперечні надрізи, втім до кінця не дорізати, щоб картоплина залишалася цілою.
  • Кожну картоплину посолити й поперчити, посипати подрібненим часником і помастити олією.
  • Бекон порізати тонкими пластинками. У кожен надріз картоплі вставити шматочок бекону.
  • Картоплю викласти на деко і поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати близько 45-50 хвилин.
  • За 5-6 хвилин до закінчення запікання картоплю вийняти з духовки, посипати тертим сиром і знову поставити в духовку. Сир повинен розплавитися.
  • Готову страву можна притрусити порізаною зеленню.

Радимо також рецепт картопляних кульок.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.