Закуска з картоплі «Гармошки»
Вишукана й оригінальна і водночас проста закуска з картоплі. Цей рецепт можете використати і для вечері, і для пікніка, і навіть якщо чекаєте гостей.
Інгредієнти для страви
Спробуйте ще приготувати картоплю під часниковим соусом.
Як приготувати картопляні «гармошки»
- Картоплю почистити і зробити глибокі поперечні надрізи, втім до кінця не дорізати, щоб картоплина залишалася цілою.
- Кожну картоплину посолити й поперчити, посипати подрібненим часником і помастити олією.
- Бекон порізати тонкими пластинками. У кожен надріз картоплі вставити шматочок бекону.
- Картоплю викласти на деко і поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати близько 45-50 хвилин.
- За 5-6 хвилин до закінчення запікання картоплю вийняти з духовки, посипати тертим сиром і знову поставити в духовку. Сир повинен розплавитися.
- Готову страву можна притрусити порізаною зеленню.
Радимо також рецепт картопляних кульок.