ТОП-5 найдорожчих ресторанів України
Вечеряти вдома чи в найближчому фаст-фуді, замовити піцу в офіс чи запросити свою половинку в дорогий ресторан – кожен обирає сам, враховуючи власні вподобання, смаки і, звичайно ж, розмір гаманця. Якщо ви звикли шикувати і можете собі дозволити попоїсти на широку ногу, тоді наша добірка найдорожчих ресторанів для вас.
Традиційно складається, що найдорожчі і найвишуканіші ресторани “прописані” саме у столиці. Тож з Києва і розпочнемо нашу мандрівку.
Коньяк за 3200, а мінеральна вода за 197 гривень — це ресторан “Велюр”. Цьому ресторану можуть позаздрити навіть європейські заклади, бо ж викласти кругленьку суму сюди приїжджають з різних куточків України. А щоб повечеряти у “Велюрі”, потрібно бронювати столик за тиждень, а то й два. Салат з морепродуктів тут коштує 454 гривні, філе чилійської риби сібас із смаженим ендівієм – 889 гривень. Усе це задоволення ви можете запити кавою за 59, або ж шампанським “Кристал”, яке спустошить ваш гаманець на 15 тисяч гривень. Найдорожчий салат ресторану “Салат з омару” – 2147 гривень, а найдешевший вінегрет овочевий з червоною квасолею — 109.
Якщо ви вирішили повечеряти у “Велюрі”, візьміть до уваги два побажання: столик замовте заздалегідь і прихопіть із собою тисяч так 35, щоб і шампанського для дами, і коньяку для містера.
Другу сходинку найдорожчих ресторанів займає ресторан “Comme Il Faut” при готелі «Інтер-континенталь». Французька кухня у поєднанні з українською перенесе вас у Париж, залишивши при собі українській колорит. Потішити свій животик ви можете лобстером за 900 гривень або ж салатиком з філе качки та свіжими ягодами за 345. Якщо ж плануєте зайти туди в спеку, щоб поїсти морозива, приготуйте 85 гривень за сорбет, а класичне крем-брюле тут коштує 155 гривень. Що ж до напоїв то вино «Дом Періньйон» — 15300 за пляшку, коньяк «Курвуазьє» — 560 гривень. Зайшли на каву — заплатите 70 гривень.
Прямуємо до “Найдорожчої ресторації Галичини” і культурної столиці України — Львова. Ресторан з такою назвою від самого початку подав заявку на успіх. Вишуканий інтер’єр повертає у часи існування масонів. На стінах – фотографії відомих масонів світу і України. Ціни, у порівнянні з попередніми закладами дещо демократичніші. Середня вартість замовлення у “Найдорожчій ресторації Галичини” сягає дві тисячі гривень.
Якщо до рибки чи салатику захочете замовити алкогольний напій то у “масонському” ресторані ціни коливаються від 50 до 500 гривень за 50 грамів, пиво 0.3 літри – 70 гривень. А м’ясо, гарніри і салати — від 160 до 700 гривень. Якщо ж у вас є картка LOKAL, систему лояльності якої підтримує “Найдорожча Ресторація Галичини”, тоді усе вам вдасться придбати у 10 разів дешевше.
Далі прямуємо до Одеси у найдорожчий ресторан “Casa Nova” — ресторан італійської кухні. У перекладі з італійської – “новий дім”. Близько 90% продуктів кухні ресторану привозять з Італії — це і вирізняє ресторан серед інших. Найдешевший салатик “Цезар” коштує 170 грн. Який італійський ресторан без пасти? – ціна від 135 до 445 гривень. Найдорожча страва ресторану “Качка по-пекінськи”, її вартість 1000 гривень. Алкогольні напої за 50 грамів від 30 до 550 гривень.
Ну і остання зупинка – Дніпропетровськ і ресторан “Coast Restaurant & Lounge”. Це романтичний і надзвичайно привабливий заклад, де ви поринете в простір епохи декадансу. Кулінари “Coast” пропонують гостям вишукані страви з різних світових традицій. Чилійський сібас з гарячим тайським салатом — за 680 гривень, а салат “Цезар з куркою” — за 125. За пляшку шампанського “Дом переньйон” 2005 року доведеться віддати 5900.
Обираючи ресторан, не забувайте про вислів “дорого – не означає якісно”. Головне у закладі харчування – атмосфера.