Японський Тамаго Сандо

Поділитись публікацією:

Хочете урізноманітнити свій звичний перекус? Скуштуйте Тамаго Сандо — легендарний японський сендвіч із ніжною яєчною начинкою, що буквально тане в роті! Цей пухкий бутерброд стане чудовою альтернативою звичайним сендвічам і точно додасть нових фарб у ваш щоденний раціон. Варто спробувати раз — і ви ще не раз захочете повернутись до цього смаку!

Інгредієнти:

  • 6 великих яєць кімнатної температури (зварених круто)

  • 1 яйце (за бажанням) для м’якшого жовтка — середнього ступеня варіння

  • Вода та лід (для охолодження)

  • 2 ч. л. цільного молока

  • 4 ст. л. якісного майонезу

  • ½ ч. л. білого цукру

  • ¾ ч. л. солі

  • ¼ ч. л. меленого чорного перцю

  • 4 скибочки ніжного хліба

  • Трошки м’якого вершкового масла

  • 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  • Обережно занурте всі яйця у киплячу воду на середньому вогні. Відлік часу — 7 хвилин і 30 секунд. Поки варяться, приготуйте миску з крижаною водою. Як тільки час минув, дістаньте одне яйце і швиденько перекладіть у лід на 2 хвилини. Потім акуратно очистіть та відкладіть. Лід оновіть, якщо він розтанув. Решту яєць тримайте ще 1,5 хвилини (разом 9 хвилин) — і також швидко охолодіть у крижаній ванні. Очистіть від шкаралупи.
  •  Варені яйця розріжте навпіл і викладіть у глибоку миску. Розімніть виделкою до дрібної однорідної текстури.  Додайте молоко, майонез, цукор, сіль і перець. Все ретельно перемішайте — має вийти ніжна і трохи повітряна маса. Поставте суміш у холодильник на 10 хвилин — хай охолоне й стане густішою.
  • Зріжте кірки з хліба намастіть один бік кожної скибки м’яким вершковим маслом. Яйце зварене не круто, розріжте навпіл і викладіть жовтком вниз на два шматки хліба. Вийміть яєчну суміш з холодильника і щедро розподіліть зверху, закриваючи половинки яйця.
  • Накрийте другою скибкою хліба. Легенько притисніть. Розріжте сендвіч навпіл — так красиво виглядатиме начинка! Подавайте одразу.

 Маленький лайфхак

Якщо хочете урізноманітнити смак — додайте дрібку зеленої цибулі прямо в начинку або трохи посипте зверху перед подачею. А ще можна поекспериментувати зі спеціями: наприклад, щіпка меленого білого перцю додасть ще більшої японської автентичності!

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...