25.08.2015

Ягідний квас

Квас завдяки великому вмісту вітамінів і мікроелементів зміцнює зубну емаль, заліковує виразки. Тому якщо мрієте про голлівудську усмішку, готуйте та пийте квас щодня.

Інгредієнти для ягідного квасу

  • 300 г червоних порічок

  • по 100 г білих порічок і смородини

  • 1 пучок м’яти

  • 2,5 л води

  • 1 скл. цукру

  • 0,5 ч. ложки сухих дріжджів

Спробуйте ще приготувати класичний хлібний квас.

Як приготувати ягідний квас

  • Ягоди (можна використати будь-які) перебрати, помити, розтовкти.
  • Закип’ятити воду, додати м’яту, варити 1–2 хв, вимкнути. Додати ягоди, накрити кришкою, залишити на 12 год.
  • Відтак процідити через 2 шари марлі, додати цукор і дріжджі, вимішати, накрити марлею і залишити у теплому місці на 12 год, відтак процідити і поставити у холодильник.

Скуштуйте також яблучний квас.

Якщо вам сподобався рецепт ягідного квасу, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах для ваших друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.