Квас завдяки великому вмісту вітамінів і мікроелементів зміцнює зубну емаль, заліковує виразки. Тому якщо мрієте про голлівудську усмішку, готуйте та пийте квас щодня.


Інгредієнти для ягідного квасу

300 г червоних порічок

по 100 г білих порічок і смородини

1 пучок м’яти

2,5 л води

1 скл. цукру

0,5 ч. ложки сухих дріжджів.

 

Спробуйте ще приготувати класичний хлібний квас.

Як приготувати ягідний квас

Ягоди (можна використати будь-які) перебрати, помити, розтовкти.

Закип’ятити воду, додати м’яту, варити 1–2 хв, вимкнути. Додати ягоди, накрити кришкою, залишити на 12 год.

Відтак процідити через 2 шари марлі, додати цукор і дріжджі, вимішати, накрити марлею і залишити у теплому місці на 12 год, відтак процідити і поставити у холодильник.

 

Скуштуйте також яблучний квас.

 

Якщо вам сподобався рецепт ягідного квасу, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах для ваших друзів.

Залишити коментар

Your email address will not be published.