Український червоний борщ у мультиварці
У давнину українці варили червоний борщ у печі. Сьогодні в печі рідко готують навіть сільські господині. Але ж борщу від того менше не хочеться. Пропонуємо рецепт однієї з найулюбленіших перших страв українців, адаптований до сучасної «пічки» – мультиварки, у якій програма «суп» підтримує ідеальну низьку температуру для «умлівання» борщу. На газовій плиті досягнути такої температури значно важче.
Інгредієнти для приготування смачного борщу
300 г м’яса (свинини або яловичини)
¼ білокачанної капустини
3 картоплини
1 цибулина
1 морквина
3 буряки
3 зубці часнику
2 чайні ложки цукру
3 столові ложки томатної пасти
соняшникова олія для смаження
сметана
сіль, чорний мелений перець, лавровий лист до смаку
Радимо також дізнатися 16 фактів про український борщ із детальними рецептами.
Як приготувати український борщ у мультиварці
- М’ясо порізати на шматочки.
- Цибулю порізати дрібно.
- Буряк і моркву натерти на грубій тертці.
- Капусту дрібно пошаткувати. Картоплю порізати кубиками.
- Обсмажити цибулю на олії в мультиварці у режимі «випічка» або «смаження» до прозорості хвилин 5.
- До цибулі покласти потертий буряк, моркву і, помішуючи, продовжити обсмажування ще близько 10 хвилин.
- Додати порізане м’ясо і обсмажити все разом 15 хвилин.
- В окремій посудині змішати ½ склянки води з томатною пастою, додати цукор і ретельно перемішати до Задать миниатюруотримання однорідної маси і вилити цю суміш в мультикаструлю.
- Поставити мультиварку в режим «суп» або «тушкування» на 60.
- Через 15 хв. від початку програми покласти пошатковану капусту і картоплю.
- Долити в мультикаструлю води до крайньої верхньої позначки, додати сіль, перець, 1-2 лаврових листки, ретельно перемішати, закрити кришку і готувати до звукового сигналу.
- Після сигналу про закінчення приготування додати подрібнений часник і залишити в режимі «підігрів» ще на 20 хв.
- Готовий борщ налити в глибокі тарілки, подавати зі сметаною та пампушками.
Пропонуємо вам, переглянути відео-рецепт, смачного, справжнього українського борщу, який ми готували на природі. Переконайтесь самі, що готувати таким способом, значно краще і смачніше, особливо в колі друзів.
Рекомендуємо також 8 найкращих рецептів пампушок до борщу.
Сподобався рецепт українського червоного борщу в мультиварці? Розкажіть про це в коментарях. Нам цікаво знати вашу думку.