Солодкі грінки з ромом
Не лякайтеся, що у назві рецепта присутній алкоголь. Під час смаження він повністю випаровується, залишаючи тільки тонкий приємний аромат рому. Тож такі грінки – абсолютно придатний варіант для сніданку. А ще це дуже вдала і смачна ідея використати вчорашній чи позавчорашній батон, який втратив свою першу свіжість.
Інгредієнти для солодких грінок
1 склянка молока
1 щіпка солі
3 яйця
1/2 чайної ложки кориці
1/2 чайної ложки ванільного цукру
1 столова ложка рому або коньяку
1 столова ложка цукру
вчорашній білий батон
соняшникова рафінована олія або вершкове масло для смаження
Рекомендуємо також приготувати грінки в банановому клярі.
Як приготувати солодкі грінки з ромом
- Віничком змішати молоко, сіль, яйця, корицю, ваніль, ром і цукор до однорідної маси.
- Розігріти пательню, покласти шматочок вершкового масла або влити кілька ложок олії.
- Батон порізати товстими скибками (приблизно 2-3 см).
- Кожну скибочку вмочати з обох боків у молочно-яєчну суміш і викладати на розігріту пательню.
- Обсмажувати скибочки батона з обох боків рум’яної скоринки.
- Подавати з кавою або какао з молоком.
Радимо ще переглянути рецепт швидких грінок із сиром.
Сподобався рецепт солодких грінок з ромом? Залиште свої враження у коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.