14.11.2015

Солодкі грінки з ромом

Не лякайтеся, що  у назві рецепта присутній алкоголь. Під час смаження він повністю випаровується, залишаючи тільки тонкий приємний аромат рому. Тож такі грінки – абсолютно придатний варіант для сніданку. А ще це дуже вдала і смачна ідея використати вчорашній чи позавчорашній батон, який втратив свою першу свіжість.

Інгредієнти для солодких грінок

  • 1 склянка молока

  • 1 щіпка солі

  • 3 яйця

  • 1/2 чайної ложки кориці

  • 1/2 чайної ложки ванільного цукру

  • 1 столова ложка рому або коньяку

  • 1 столова ложка цукру

  • вчорашній білий батон

  • соняшникова рафінована олія або вершкове масло для смаження

Рекомендуємо також приготувати грінки в банановому клярі.

Як приготувати солодкі грінки з ромом

  • Віничком змішати молоко, сіль, яйця, корицю, ваніль, ром і цукор до однорідної маси.
  • Розігріти пательню, покласти шматочок вершкового масла або влити кілька ложок олії.
  • Батон порізати товстими скибками (приблизно 2-3 см).
  • Кожну скибочку вмочати з обох боків у молочно-яєчну суміш і викладати на розігріту пательню.
  • Обсмажувати скибочки батона з обох боків рум’яної скоринки.
  • Подавати з кавою або какао з молоком.

Радимо ще переглянути рецепт швидких грінок із сиром.

Сподобався рецепт солодких грінок з ромом? Залиште свої враження у коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.