Ранкові крипси
Смачний і корисний перекус, який допоможе втамувати голод будь-де і будь-коли. А приготувати його можна про запас і дуже довго зберігати.
Інгредієнти для крипсів
1,75 скл. борошна
0,5 скл. вівсяних пластівців
1 ч. ложка соди
0,5 ч. ложки солі
1 ч. ложка кориці
0,5 ч. ложки гвоздики
0,25 ч. ложки мускатного горіха
2 скл. йогурту (кефіру або кисляку)
0,25 скл. цукру
0,25 скл. меду
1 скл. родзинок (на бажання)
по 0,5 скл. горіхів і соняшникового насіння
по 0,25 скл. кунжуту, гарбузового насіння і льону.
Приготуйте також фруктові батончики.
Як приготувати крипси
- Духовку розігріти до 180 градусів. Форми для випікання змастити або вистелити папером.
- Використовувати формочки для мафінів або кексів. Найпростіше випікати у прямокутній формі для кексу.
- У великій мисці змішати борошно, пластівці, соду, спеції і сіль. Додати йогурт, цукор і мед, перемішати.
- Потім додати родзинки, горіхи, кунжут і насіння, перемішати. Вилити тісто у форму, залишаючи 2–3 см до краю, бо тісто виросте.
- Випікати 20–35 хв (залежно від розміру форм) до сухої зубочистки.
- Дати трохи охолонути, потім вийняти з форми. Залишити остигати до кімнатної температури.
- Потім покласти в пакет або в контейнер, який щільно закривається, і поставити в морозилку мінімум на 45 хв. Можна зберігати у морозилці декількох місяців. Таке охолодження допоможе нарізати максимально тонкі скибочки.
- Духовку розігріти до 120 градусів. Деко вистелити папером для випікання.
- Кекс нарізати максимально тонкими скибочками і викласти в один шар на деко. Випікати 15–20 хв, потім перевернути кожну скибочку і ще пекти 10 хв. Дати повністю охолонути. Зберігати у герметичному контейнері.
Радимо також приготувати горіхові цукерки з вівсянкою.
Якщо вам сподобався рецепт ранкових крипсів із вівсяних пластівців – поширте його у соцмережах для ваших друзів.