Поїсти і померти: що замовляли американські в’язні у день страти

Поділитись публікацією:

У США в «місцях не надто віддалених» останню трапезу в основному готують на тюремній кухні. Але якщо передсмертне бажання того, хто за мить опиниться на електричному стільці, надто витіювате – замовляють у ресторані. Ліміт – 50 доларів. Хтось замовляє лобстерів, а хтось склянку води. Алкоголь перед походом у інший світ заборонений, цигарки – також, але часом курцям таки ідуть на поступки. Американський фотограф Джеймс Рейнолдс дослідив відомості тюремних архівів та відтворив останні обіди, які замовляли смертники перед стратою.


Лео Джонс, страчений за вбивство поліцейського. Штат Флорида, 1998 р.
Лео Джонс, 1998

Джон Уейн Гейсі, страчений за згвалтування і вбивство. Штат Іллінойс, 1994 р.
Джон Уейн Гейсі. 1994

Томас Трешон Айві, страчений за вбивство. Штат Південна Кароліна, 2006 р.
Томас Трешон Айві, 2006

Льюїс Гілберт, страчений за вбивство. Штат Оклахома, 2003 р.
Льюїс Гілберт, 2003

Гарі Марк Гібмор, страчений за грабіж і вбивство. Штат Юта, 1977 р.
Гарі Марк Гібмор, 1977

Луіс Джонс-молодший, страчений за викрадення людини, згвалтування і вбивство. Штат Індіана, 2003 р.
Луїс Джонс-молодший, 2003

Джекі Беррон Вілсон, страчений за згвалтування, вбивство. Штат Техас, 2006 р.
Джекі Беррон Вілсон, 2006

Едді Лі Мейс, страчений за грабіж, вбивство. Нью-Йорк, 1963 р.
Едді Лі Мейс, 1963

Джеймс Хадсон, страчений за вбивство. Штат Вірджинія, 2004 р.
Джеймс Хадсон, 2004

Віктор Фегер, страчений за вбивство. Штат Айова, 1963 р.

Віктор Фегер, 1963Американські психологи стведжують, що, судячи з того, які саме продукти замовляли смертники, аби поласувати востаннє в житті, можна скласти характеристику злочинця, зрозуміти, чи визнав він свою вину і пішов на смерть з покаянням, чи залишився переконаним убивцею. Ми ж, дивлячись на ці фото, можемо здогадуватися про одне: чи було їм в останні хвилини смачно.

 

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...