Посуд з паперу: види, переваги, критерії вибору

Паперовий посуд такий же затребуваний, як і пластиковий. До того у деяких країнах ємності з полімерів заборонені. Замість них найчастіше використовуються саме паперові стаканчики та тарілки. Велике різноманіття посуду та приємні ціни дозволяють підібрати варіанти для будь-якої мети використання.
Переваги паперового посуду
Ємності з картону мають такі плюси:
- Міцність. Посуд витримує вагу від їжі та рідини. Додатково тарілки та стакани покриваються шаром ламінації, який додає їм стійкості до вологи. Завдяки цьому ємностям не страшні ніякі навантаження.
- Безпека та гігієнічність. Папір не виділяє шкідливі речовини. Він цілком безпечний для подавання будь-яких продуктів. Посуд можна використовувати відразу після розпакування. Він цілком гігієнічний, бо тарілками та стаканами буде користуватися одна людина. Це запобігає поширенню інфекцій та вірусів.
- Термостійкість. Це одна з головних переваг картону над пластиком. Не кожний полімер витримує нагрів. А паперу висока температура не страшна. Тару сміливо можна ставити до мікрохвильової пічки, щоб розігріти страву.
- Екологічність. Папір розкладається у природних умовах. Він цілком безпечний для природи за умови відсутності ламінації. Вона робиться з пластику, який не розкладається у природних умовах. Посуд з таким шаром треба відправити на перероблення.
- Естетичність. Паперовий посуд приємно виглядає. Він може бути однотонним або різнокольоровим. Особливою популярністю користуються тарілки та стакани на дитячу тематику. Вони чудово підходять для організації свят.
Види паперового посуду
Ви можете купити одноразовий посуд від виробника оптом та вроздріб. Перед цим треба визначитися, які типи ємностей вам потрібні. Постачальники пропонують:
- Тарілки – глибокі та плоскі. Перші – називаються супницями. Їх використовують для транспортування перших страв. Як правило, такі ємності мають кришку. Вона не дає рідині пролитися та зберігає тепло страви. Плоскі тарілки підходять для подавання будь-яких страв: других, салатів, закусок, десертів тощо.
- Стакани – бувають різного об’єму. Його треба підбирати залежно від напою, який буде подаватися. Для еспресо досить стакана 50 мл. Для американо потребується 150 мл мінімум. А для латте – 250 мл.
- Контейнери та конверти – призначені для доставки та подавання їжі на винос. У контейнері можна переносити будь-які страви: суші, роли, салати, бургери, десерти. У конвертах подають картоплю фрі, шаурму та різні закуски.
Як вибрати посуд
Перш за все треба визначитися, для яких страв потребується посуд. Для перших – необхідні супниці. Але частіше для них купуються глибокі пластикові тарілки. Для других страв, салатів та десертів потрібні плоскі тарілки. Вони бувають різного діаметра – переважно 180 та 210 мм. Стакани також мають різний розмір – від 50 до 750 мл. Об’єм треба підбирати залежно від напою, який буде подаватися. Для кави достатньо 150-200 мл. Для холодного коктейлю можна купити стакани 300-500 мл.
Також слід подумати про дизайн. Для повсякденного використання підійдуть однотонні варіанти. А для свята треба вибрати посуд з яскравим дизайном. Великий вибір варіантів дозволяє підібрати тарілки та стакани для будь-якої мети.