Пісний салат Цезар
Весна – час для приготування смачних та корисних салатів. Оскільки зараз Великий піст, то багато людей не вживають м’ясо та інші продукти. Сайт Їсти.com.ua поділиться смачними рецептами без додавання м’яса зі своїми читачами. На разі у нас рецепт пісного варіанту салату Цезар.
Для приготування нам потрібні наступні інгредієнти:
листя салату – 1 пучок
помідори – 2 штуки
хліб білий/батон/білі сухарі – 2 скибочки
укроп свіжий – за смаком/ та наявності
кінза свіжа – за смаком/ та наявності
петрушка свіжа – за смаком/ та наявності
цибуля зелена – за смаком
часник – 3 зубчики
горіх волоський очищений – за смаком
олія оливкова/олія рослинна – 6-8 столових ложок
лимон – 1 шт.
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
базилік – за смаком
орегано – за смаком
прованські/ середземноморські трави – за смаком
Приготування:
- Приготуємо наш хліб. Для цього нарізуємо кубиками хліб та обсмажуємо його на вогні з додаванням оливкової чи рослинної олії. Порада: ви можете попередньо рівномірно вимастити кубики хлібу у олії, а також додати спеції, щоб зробити його ще більш смачнішим.
- Готуємо листя салата. Промиваємо та нарізуємо на дошці великими кусками, або просто рвемо його руками на потрібні шматки.
- Очищуємо Горіхи. Горіхи дрібненько нарізуємо ножем. Для салату нам потрібна жменя горіхів еквівалента 1-2 столовим ложкам.
- Зелень. Готуємо нашу свіжу зелень, те що у нас є. Пучок петрушки, кінзи, укропу – а також зелену цибулю усе дрібненько нарізуємо.
- Приготування помідорів. Помідори промиваємо під проточною теплою водою, після цього нарізуємо дрібними шматочки або квадратики на дошці і перекладаємо його в окрему тарілку.
- Часник. Часник (3 зубчика) очищуємо дрібно рубаємо ножем та обсмажуємо на олії (2-3 чайні ложки) одну хвилину до золотистого кольору. Важливо забрати часник разом з олією до окремого посуду. У нас виходить такий собі часниковий соус для нашого салату.
- Лимон. Віджимаємо сік лимону для нашого салату.
Заключний етап приготування.
Усі інгредієнти нашого пісного Цезаря готові. У посудину викладаємо наші інгредієнти, подрібнені помідори, листя салату, свіжа зелень і волоські горіхи. Після цього виливаємо в ємність свіжо вичавлений лимонний сік і часникове масло. Солимо і перчимо салат та додаємо ваші улюблені спеції середземноморського регіону за смаком. Все перемішуємо. Заключним етапом є прикрашання все смаженими кубиками хліба.
Після приготування салат Цезар одразу можна споживати. Він має апетитний та естетичний вигляд. Його не потрібно ставити на довгий час в холодильних, щоб не пустив багато соку. Усім Смачного! Більше здорових та смачних рецептів салатів на сайті Їсти. com.ua в розділах салати та пісні страви Читайте, смакуйте, підписуйтесь на нашу сторінку https://www.facebook.com/jisty.com.ua/ щоб не пропустити ще більше смачних рецептів.