Мандри Кухнями: Мексиканський сандвіч – Тако

Мандри кухнями  в цьому випуску розповідають про мексиканську кухню. Їжа цієї країни відрізняється своєю різноманітністю та пікантністю. Минулого разу ми розповідали про загальну історію кухні цієї країни, основні інгредієнти та продукти,  ми знайомились з рецептами та готували  – млинці Тортілья та страву Кесаділья. Сьогодні мова піде – про мексиканське Тако.  Дехто скаже, що бурріто, фахітас, кесаділья, тако/такос одне й теж, просто млинці тортілья з начинкою. Але це зовсім не вірно, кожна страва має свої особливості, набір інгредієнтів та спосіб подачі. Якщо говорити за Тако – то це мексиканський сандвіч. Ми знаємо, вже з наших попередніх  випусків, що,  як і у Перу так і в Мексиці хліба або мало споживають або фактично не вживають. Це склалось історично протягом багатьох століть. Хліб  замінюють кукурудзяні або пшеничні млинці – тортілья. Тому  на основі тортілья так багато страв, які нам здаються схожими. Якщо для кесадільї – потрібно було додавати багато сиру, та запікати разом з тортілья усе, то для мексиканського сандвіча – Тако, цього не потрібно робити. Взагалі – Тако готується дуже швидко, якщо усі продукти уже приготовлені, то це може зайняти буквально 20 хвилин готування.  Для Тако – потрібно багато зелені, листя салату, освіжаючого лайму, кінзи, свіжого сільдерею, трішки свіжої капусти. Найкраще – це смакує влітку. Зимою складніше, це все дістати.  Але це лише – заключне оформлення сандвіча тако. Головні інгредієнти інші. Ми сьогодні приготовимо Тако з куркою та овочами.

Ми будемо використовувати куряче філе, консервовану кукурудзу, консервовану квасолю в томатному соусі, 1 – томат, консервоване лечо  з перців, 1-цибулю, 5 – зубчиків часнику, вірменський лаваш/або тортілья, пряності та спеції.

Тако (тахос) з куркою та овочами від

Ось сьогоднішній продуктовий набір для приготування мексиканської страви – Тако.

Тортілья – або вірменський лаваш. (Лайфхак – просто виріжте лаваш на потрібні діаметром круги за допомогою тарілки). Також ми маємо рецепт готування тортілья в нашому першому випуску дивіться тут – рецепт Тортілья від Мандри Кухнями.

Далі ми беремо 1 велику цибулину – та дрібно її нарізуємо. Ми її першою додаємо на сковорідку. Також до однієї цієї цибулини ми додаємо – 5 зубчиків часнику (не дуже великих).  Смажимо до 5 хвилин, до золотистого кольору  та додаємо наше попередньо відварене куряче філе.

Попередньо відварюємо куряче філе – приблизно 400 грам. Нарізуємо кубиками. Додаємо до золотистого підсмаженої цибулі. Довго нам не потрібно готувати філе на сковорідці, адже м’ясо вже готове. Ми одразу перемішуємо усе та переходимо до наступного кроку.

1 – великий томат.  Дрібно нарізуємо. І додаємо одразу після курячого філе.  Перемішуємо усе, поки томати – смажаться, час подумати про наші приправи.

Зрозуміло, що все смажимо – на оливковій олії (можете на чомусь іншому). Далі додаємо трохи спецій: 1-чайна ложка орегано, 1-чайна ложка – базиліку, 1-чайна ложка червоного перцю, 1/1,5 чайна ложка – паприки,  маленька щипочка – кмину, 4 – горошка духмяного чорного перцю, 1-чайна ложка – сушеної петрушки (так як свіжої не було)  РЕКОМЕНДУЮ – додати ЛАЙМ. Це зробить – дуже класну нотку прохолоди та пекучості з перцем.  Також можна додати – 1 стручок червоного перцю чілі без насіння.

 

Додаємо – нашу консервовану квасолю в томатному соусі.

Додаємо консервоване лечо з перців (свіжі краще, але в такому випадку потрібно їх змістити на перші місця для приготування разом до цибулі)

Консервована солодка кукурудза – заключний етап.  Тушкуємо, ще хвилин – 10 не більше. Адже усі продуктові інгредієнти у нас готові для споживання.  Страва дійсно при таких продуктах готується дуже – швидко.  Побився об заклад, що можна посперечатись з Майклом Олівером та його програмою обід за 30 хвилин.

Месиканський Сандвіч Тако – подається на тортілья, які  не закривають і не загортають, як наприклад бурріто чи фахітас. Просто накладається в “човник” і так споживається. Літнім елементом подачі є – листя салату, зелень та свіжа капуста.  Обов’язково, ще приготуємо літній варіант подачі Тако.

Наш мексиканський Тако – готовий. Ще одна корисна замітка. Сік, що залишився на сковорідці – відмінний соус який можна подавати до страви.

Сандвіч Тако – популярний не лише в Мексиці. Він вкорінився в кулінарні традиції Американського півдня. В США в Техасі – це дуже відома страва, і симбіоз кухні американської та техаської, як говорять ще техано або тексмекс. Можливо Мандри Кухнями в наступних випусках розкажуть та приготують, щось з техаської кухні, адже це також цікавий підвид двох кулінарій Мексики та США. Залишайтесь з нами – ніколи не будете голодними. І завжди – спробуєте, щось незвичне та смачненьке.

 

Автор матеріалу: Олександр Ковальчук.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора