Канапки з оселедцем, яйцем та каперсами
Хай би як не переконували прибічники здорового харчування у тому, що канапки – зовсім не корисна для організму сухом’ятка, все одно вони займають чільне місце на будь-якому святковому столі. Рецепт оселедцевих канапок на чорному хлібі – це вдосконалена класика, приготувати яку до снаги кожному, навіть школяру. Тож кличте помічників – і за роботу!
Інгредієнти для канапок
чорний хліб
200 г філе слабосоленого оселедця
3 варених яйця
1 ст. ложка яблучного оцту
1 ст. ложка соняшникової олії
50 г каперсів
свіжий кріп, чорний мелений перець до смаку.
Рекомендуємо також рецепт гарячих бутербродів з крабовими паличками.
Як приготувати бутерброди з оселедцем
- Якщо хліб квадратної форми, то кожен шматочок потрібно порізати на невеликі квадратики або трикутники, щоб канапки були маленькі – «на один зуб».
- Зелень помити, обсушити, половину пучка дрібно накришити ножем, а іншу частину залишити для прикраси.
- Філе оселедця і білок з яєць порізати дрібними кубиками, жовтки розім’яти виделкою.
- Мариновані огірки дрібно посікти. У миску помістити подрібнений оселедець, яйця, огірки, посічену зелень, трошки поперчити, полити оцтом і добре перемішати.
- На шматочки чорного хліба ложкою викладати 1 чайну ложку оселедцевої маси, розрівняти, зверху покласти каперси і гілочку свіжого кропу.
Перегляньте ще 30 вишуканих рецептів канапок до святкового столу.
Готуєтеся до свята і шукаєте рецепти оригінальних закусок? Вам сподобався рецептканапок з оселедцем, яйцем та каперсами? Будь ласка, напишіть про це у коментарях.