21.12.2015

Канапки з оселедцем, яйцем та каперсами

Хай би як не переконували прибічники здорового харчування у тому, що канапки – зовсім не корисна для організму сухом’ятка, все одно вони займають чільне місце на будь-якому святковому столі. Рецепт оселедцевих канапок на чорному хлібі – це вдосконалена класика, приготувати яку до снаги кожному, навіть школяру. Тож кличте помічників – і за роботу!


Інгредієнти для канапок

чорний хліб

200 г філе слабосоленого оселедця

2-3 мариновані огірки

3 варених яйця

1 ст. ложка яблучного оцту

1 ст. ложка соняшникової олії

50 г каперсів

свіжий кріп, чорний мелений перець до смаку.

 

Рекомендуємо також рецепт гарячих бутербродів з крабовими паличками.

Як приготувати бутерброди з оселедцем

Якщо хліб квадратної форми, то кожен шматочок потрібно порізати на невеликі квадратики або трикутники, щоб канапки були маленькі – «на один зуб».

Зелень помити, обсушити, половину пучка дрібно накришити ножем, а іншу частину залишити для прикраси.

Філе оселедця і білок з яєць порізати дрібними кубиками, жовтки розім’яти виделкою.

Мариновані огірки дрібно посікти. У миску помістити подрібнений оселедець, яйця, огірки, посічену зелень, трошки поперчити, полити оцтом і добре перемішати.

На шматочки чорного хліба ложкою викладати 1 чайну ложку оселедцевої маси, розрівняти, зверху покласти каперси і гілочку свіжого кропу.

 

Перегляньте ще 30 вишуканих рецептів канапок до святкового столу.

 

Готуєтеся до свята і шукаєте рецепти оригінальних закусок? Вам сподобався рецептканапок з оселедцем, яйцем та каперсами? Будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Залишити коментар

Your email address will not be published.