Як приготувати ніжні котлетки з індички, аби всі просили добавки

Дістали складні рецепти із незрозумілими назвами та інгредієнтами? А іноді так хочеться чогось простого, але суперсмачного. У нас є рецепт котлеток, які просто тануть у роті! Без зайвої мороки, але з максимумом смаку! Основне, що треба – соковита індичка, трохи овочів, вершковий соус і нічого зайвого.
Починаємо приготування котлет
Інгредієнти:
фарш індички – 800 гр.
кабачок – середній, 1 шт.
морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
яйце куряче – 1 шт.
сухий часник – 1 ч.л. (або 2 зубчика свіжого часнику)
сіль, перець, приправи
Однак ми впевнені, що із ніжним вершково-сирним соусом ці котлетки смакуватимуть неймовірно.
Все для соусу:
вершки 20% – 200 мл.
сир твердий (якщо бажаєте пікантності – візьміть пармезан) – 100 гр.
кріп
Якщо ви все купили по інструкції, то треба негайно починати готувати цю смакоту!
Спосіб приготування
- Овочі натираємо на терці. Кабачок обов’язково віджимаємо – він дає багато соку, а нам треба щільний фарш.
- Додаємо овочі до фаршу, туди ж яйце, сіль, перець і часник.
- Гарненько вимішуємо, ліпимо котлетки (якщо маса липне до рук – змочуємо їх водою).
- На добре розігрітій пательні обсмажуємо котлетки по 2-3 хвилини з кожного боку, аби схопилися і мали гарну скоринку.
- Викладаємо в форму для запікання.
- Для соусу змішуємо вершки, тертий сир і кріп. Поливаємо котлетки.
- Відправляємо в духовку на 30 хвилин при 180°C.
Лайфхак: якщо хочете ще ніжніший смак – замініть твердий сир на вершковий плавлений, буде ще соковитіше!
Радимо подавати ці ніжні котлетки з картопляним пюре або гречкою.
Смачного!