Hemingway Special – дайкірі Гемінґвея.
Ернест Гемінґвей – відомий американський письменник XX століття, довгий час проживав на Кубі. Куба – це острів різноманітних коктейлів. Ернест часто любив заходити вранці в один місцевий бар в столиці Гавана під назвою «Флорідіта» (Floridita). Довго сидів, розмірковуючи над новими ідеями своїх творінь, та замовляв свій улюблений коктейль – «Папа-Доблес» подвійний дайкірі.
Він так і говорив, про свій улюблений коктейль: «…мій дайкірі у Флорідіте». Сьогодні, заклад «Флорідіта» – це культове місце на Кубі для туристів. За барною стійкою вас зустрічає бронзовий Ернест Міллер Гемінґвей з усмішкою на лиці. Біля письменника завжди стоїть його улюблений коктейль – подвійний дайкірі. Тому, будучи на відпочинку або у справах на Кубі, завітайте обов’язково у цей культовий заклад.
Історія та легенда створення коктейлю.
Приблизно в 1932 році в барі «Флорідіта» Ернесту запропонували класичний дайкірі, він його спробував та сказав: «Це звісно добре, але я віддаю перевагу без цукру, та з подвійним ромом». Спеціально для письменника, був створений новий коктейль «Hemingway Daquiri», без цукру з сиропом «Marashino» та лаймом, адже Гемінґвей хворів діабетом. Пізніше почали додавати грейпфрутовий сік, тому остаточна назва цього коктейлю – «Hemingway Special» (Гемінґвей особливий).
На даний час Hemingway Special – входить в список офіційних коктейлів Міжнародної класифікації барменів (IBA), в категорію – сучасна класика, класифікація – коктейль на весь день (All day cocktail).
Ну а тепер рецепт «дайкірі – Гемінґвея» / Hemingway Special :
125 мл – світлого рому (подвійна порція)
50 мл – соку лайма
100 мл – грейпфрутового соку
6 – капель сиропу Marashino
+ багато подрібненого льоду.
Автор матеріалу: Олександр Ковальчук