Гордон Рамзі відкриває пряні секрети. Епізод 4

Прянощі – чудовий спосіб примусити класичні страви зазвучати по-новому, – стверджує неповторний шеф-кухар, який заробив своє зіркове ім’я на найвідоміших та найвимогливіших кухнях світу. Четвертий відеовипуск “Курсу елементарної кулінарії” присвячений приготуванню страв з прянощами.


Перед тим як подрібнювати спеції, зірковий кухар рекомендує прогріти їх на сухій сковороді, щоб вони повністю віддали свій аромат. А тоді розтерти їх товкачиком у звичайній ступці. Саме вручну, а не в блендері, не у млинку чи кавомолці.

У новій програмі шеф Рамзі назве сім обов’язкових прянощів, без яких неможливо уявити жодної кухні, на якій готується смачна їжа.

Меню відеоуроку складає томлена ягнятина, яка тушкується дуже повільно і довго, аби досягнути надзвичайної ніжності м’яса, а прянощі, використані Рамзі, за цей час повністю розкривають свій аромат. Також відомий кухар навчить смажити пряну дрібну рибку корюшку в гострій паніровці менше ніж за 10 хвилин, зробить хумус із печеного гарбуза з прянощами, часником та імбирем, зварить суп карі з солодкою кукурудзою та приготує неймовірно ароматний рисовий пудинг.

Хазяйка магазину спецій, до якої завітав Гордон Рамзі, дасть безцінні поради, як обирати прянощі, як їх зберігати, розповість про чотири основні групи спецій та поділиться багаторічним досвідом як саме прянощі змінюють смак страв.

А також маестро бездоганної кухні розкриє секрети майстерності та кухонні хитрощі – як правильно зняти цедру з лимона, як швидко й ефективно очистити від шкірки корінь імбиру та як подрібнити часник.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора