Простий пляцок на кефірі та варенні

Ідеальний рецепт для того випадку, коли треба використати кислувате, застояне чи зацукроване варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода. Пляцок можна їсти сам по собі, притрусивши цукровою пудрою, а можна перемазати будь-яким кремом – вийде такий собі буденний тортик. Колір пирога залежить від варення. Тож якщо ви в душі естет, утримайтесь від чорничного і смородинового – корж вийде фіолетовим.


Інгредієнти для пляцка

1 склянка кефіру або кислого молока

1 склянка варення

2 склянки борошна (якщо варення рідке, то 2,5 скл.)

0,5 склянки цукру

3 ст. ложки олії

1 чайна ложка соди (без верху)

2 яйця

цукрова пудра.

 

Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі.

Як приготувати пляцок на варенні та кефірі

Розігріти духовку до 180 градусів.

Яйця розтерти з цукром, додати кефір, олію і варення.

Невеликими порціями всипати борошно, постійно розмішуючи.

В кінці додати соду і все перемішати.

Глибоку форму змастити маслом або маргарином, вилити туди тісто.

Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Перевірити на готовність, проткнувши центр пирога дерев’яною паличкою – якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.

Коли пиріг охолоне, посипати цукровою пудрою. Можна розрізати його на 2 частини і змастити кремом або карамелізованим згущеним молоком.

 

Спробуйте ще приготувати морквяні оладки на кефірі. 

 

Вам сподобався рецепт простого пляцка на кефірі та варенні? Опишіть свої враження від приготування у нас на сайті. А сам рецепт поширте в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest11Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone