Юшка з горілкою
Смак ухи дуже залежить від якості води: що м’якша вода, то краще. Дехто для пом’якшення води і поліпшення смаку ухи гасить у ній головешку, дехто додає чарку горілки. Спробуйте обидва способи.
Інгредієнти для юшки
600 г риби (стейки або філе)
2 л рибного бульйону
2 ст. ложки горілки
5 картоплин
1 цибулина
шматок лимона, зелень кропу і петрушки, перець чорний горошком, лавровий лист, сіль.
Як приготувати юшку з горілкою
- У киплячий бульйон покласти очищену й нарізану кубиками картоплю, дати закипіти, додати нарізану шматками рибу, цибулю, нарізану кільцями, і варити до готовності.
- За 10 хв до готовності влити горілку, покласти перець горошком, лавровий лист, посолити.
- При подачі в тарілку покласти шматочки риби і залити супом. Окремо подавати лимон та зелень.