Уха з окуня (без картоплі)
Рибну юшку треба варити у відкритому посуді, що не окисляється, без кришки, на невеликому або помірному вогні, у жодному разі не допускаючи бурхливого кипіння. Тоді страва обов’язково вдасться!
Як приготувати уху з окуня
- Рибу ретельно помити, видалити жовч. Можна вийняти і нутрощі.
- Рибу покласти у каструлю нечищеною, з лускою. Вона потім знімається так само легко, як плівка з маслюків.
- Варити треба на малому вогні. Побіліли кришталики очей – отже, окунева юшка готова.
- Залишається лише заправити її зеленою цибулею, запашним перцем, лавровим листом та іншими спеціями до смаку.
- Щойно після цього юшка закипить, її відразу подавати на стіл, заздалегідь виклавши рибу в окрему миску.