Як правильно маринувати форель?

Якщо ви любитель страв з риби, не бійтесь експериментувати. Окрім звичайних рецептів смаження та запікання спробуйте дещо інше.

Процес маринування риби – це справжнє мистецтво кулінарії, яке надає їй особливої соковитості та запашного аромату. Саме в маринаді приховані неповторні смаки страви.

Для любителів ніжного м’яса форелі ми знайшли смачні способи, як замаринувати рибу. Ви готові задовольнити свої смакові рецептори? Спробуйте найкращі маринади для форелі.

Готуємо солодко-гострий маринад

Форель в солодко-гострому маринаді стане улюбленою стравою кожного. Особливий смак та аромат риби – це справжнє довершення смаку.

Максим Нікітін розкаже вам як маринувати форель з медом та соєвим соусом.

Інгредієнти:

  • форель – 1 кг

  • соєвий соус – 100 мл

  • мед – 2 ст. ложки

  • імбир – 1 ст. ложка (тертий)

  • часник – 2 зубчики

  • сік лайму – 2 ст. ложки

  • червоний перець – 1 ч. ложка (мелений)

Цей метод приготування не потребує ніяких навичок та зусиль. Готуйте смачну рибу на кожне свято та дивуйте гостей найкращою стравою.

Спосіб приготування:

  • Вам необхідно лише змішати до однорідності соєвий соус, мед, тертий імбир, подрібнений часник, сік лайму та червоний перець.
  • Очищуємо рибу від луски та нутрощів і заливаємо маринадом на 1-2 години у холодильнику.

Ідея маринаду з білим вином і гірчицею

Також у нас для вас є смачний рецепт маринаду для форелі з білим вином і гірчицею. Таке поєднання інгредієнтів робить рибу більш соковитою та запашною.

Інгредієнти:

  • форель – 1 кг

  • біле сухе вино – 150 мл

  • гірчиця (діжонська) – 2 ст. ложки

  • лимон – 1 шт

  • оливкова олія – 50 мл

  • розмарин – 2 гілочки

  • сіль, перець – на смак

Щоб отримати насичений смак риби, маринуйте форель не менше двох годин та використовуйте тільки свіжу рибу. Експериментуйте зі спеціями.

Як приготувати форель в такому маринаді?

  • Змішайте вино, гірчицю, сік одного лимона, оливкову олію, подрібнений розмарин, сіль та перець.
  • Покладіть форель у маринад. Залиште на 2-3 години у холодильнику.

Надайте рибі чудового смаку перед приготуванням.  Використовуйте різні маринади та створюйте нові страви, які сподобаються вам і вашим близьким.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора