Як правильно маринувати форель?
Якщо ви любитель страв з риби, не бійтесь експериментувати. Окрім звичайних рецептів смаження та запікання спробуйте дещо інше.
Процес маринування риби – це справжнє мистецтво кулінарії, яке надає їй особливої соковитості та запашного аромату. Саме в маринаді приховані неповторні смаки страви.
Для любителів ніжного м’яса форелі ми знайшли смачні способи, як замаринувати рибу. Ви готові задовольнити свої смакові рецептори? Спробуйте найкращі маринади для форелі.
Готуємо солодко-гострий маринад
Форель в солодко-гострому маринаді стане улюбленою стравою кожного. Особливий смак та аромат риби – це справжнє довершення смаку.
Максим Нікітін розкаже вам як маринувати форель з медом та соєвим соусом.Інгредієнти:
форель – 1 кг
соєвий соус – 100 мл
мед – 2 ст. ложки
імбир – 1 ст. ложка (тертий)
часник – 2 зубчики
сік лайму – 2 ст. ложки
червоний перець – 1 ч. ложка (мелений)
Цей метод приготування не потребує ніяких навичок та зусиль. Готуйте смачну рибу на кожне свято та дивуйте гостей найкращою стравою.
Спосіб приготування:
- Вам необхідно лише змішати до однорідності соєвий соус, мед, тертий імбир, подрібнений часник, сік лайму та червоний перець.
- Очищуємо рибу від луски та нутрощів і заливаємо маринадом на 1-2 години у холодильнику.
Ідея маринаду з білим вином і гірчицею
Також у нас для вас є смачний рецепт маринаду для форелі з білим вином і гірчицею. Таке поєднання інгредієнтів робить рибу більш соковитою та запашною.
Інгредієнти:
форель – 1 кг
біле сухе вино – 150 мл
гірчиця (діжонська) – 2 ст. ложки
лимон – 1 шт
оливкова олія – 50 мл
розмарин – 2 гілочки
сіль, перець – на смак
Щоб отримати насичений смак риби, маринуйте форель не менше двох годин та використовуйте тільки свіжу рибу. Експериментуйте зі спеціями.
Як приготувати форель в такому маринаді?
- Змішайте вино, гірчицю, сік одного лимона, оливкову олію, подрібнений розмарин, сіль та перець.
- Покладіть форель у маринад. Залиште на 2-3 години у холодильнику.
Надайте рибі чудового смаку перед приготуванням. Використовуйте різні маринади та створюйте нові страви, які сподобаються вам і вашим близьким.