Морквяний торт

Можете побитися об заклад: ніхто не здогадається, з чого цей вишуканий ароматний торт. Він просто тане у роті і при цьому корисний. Випробуйте цей чудернацький рецепт – не пошкодуєте!

Інгредієнти для морквяного торта

  • Для коржів:
  • 2 скл. цукру

  • 1,5 скл. олії

  • 4 великих яйця

  • 2 скл. борошна

  • 2 ч. ложки розпушувача

  • 2 ч. ложки соди

  • 1 ч. ложка солі

  • 1 ч. ложка кориці

  • 3/4  ч. ложки тертого мускатного горіха

  • 3 скл. дрібно натертої моркви

  • 1 скл. подрібнених горіхів.

  • Для крему:
  • 1 скл. цукрової пудри

  • 450 г вершкового сиру (пастоподібного)

  • 110 г масла, ванілін.

  • Об’єм 1 скл. – 240 мл.

Як приготувати морквяний торт

  • Сухі інгредієнти вимірювати без гірки, вільно насипаючи їх у мірну ємність ложкою і не утрамбовуючи.
  • Духовку розігріти до 160 ºС. Змастити олією три форми діаметром 23 см.
  • Міксером збити цукор і олію. Продовжуючи збивати, додати по одному яйця.
  • Просіяти в цю суміш сухі інгредієнти, перемішати, додати моркву і горіхи.
  • Тісто вилити в приготовані форми, випікати близько 45 хв, готовність перевірити зубочисткою (на ній не повинно бути тіста).
  • Коржі повністю остудити на решітці.
  • Зробити крем, збивши міксером всі інгредієнти.
  • Промазати кремом коржі, боки і верх торта. Можна посипати подрібненими горіхами.
  • Подавати торт холодним або кімнатної температури.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора