Справжня уха
Щодо того, скільки видів риби варто використовувати під час приготування ухи, єдиної думки немає. Одні вважають, що це має бути страва з одного сорту риби. Інші ж доводять, що годиться використовувати кілька сортів риби. Утім добре приготовлена рибна юшка не залишить байдужими найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти для ухи
риба дрібна й велика
1 цибулина
зубець часнику
картопля
1 морквина
перець, сіль, 3–4 лаврові листки, зелень.
Як приготувати справжню уху
- Дрібну рибу (йоржів, окунців) випатрати, не знімаючи луски, видалити голови, щоб вони не додали гіркоти, загорнути в марлю, залити холодною водою і варити на малому вогні близько години (луска дає і навар, і особливий смак юшці). Потім вийняти рибу, загорнену в марлю.
- У киплячий бульйон покласти вимиті й почищені шматки великої риби, порізану на частини цибулину, дрібно скришений зубець часнику, картоплю, моркву, перець, сіль.
- На маленькому вогні юшку доварити ще 20–25 хв, закривши кришкою.
- Наприкінці варіння покласти лаврові листки.
- У готову юшку можна додати зелень або шматочок лимона.