24.05.2015

Справжня уха

Щодо того, скільки видів риби варто використовувати під час приготування ухи, єдиної думки немає. Одні вважають, що це має бути страва з одного сорту риби. Інші ж доводять, що годиться використовувати кілька сортів риби. Утім добре приготовлена рибна юшка не залишить байдужими найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти для ухи

  • риба дрібна й велика

  • 1 цибулина

  • зубець часнику

  • картопля

  • 1 морквина

  • перець, сіль, 3–4 лаврові листки, зелень.

Як приготувати справжню уху

  • Дрібну рибу (йоржів, окунців) випатрати, не знімаючи луски, видалити голови, щоб вони не додали гіркоти, загорнути в марлю, залити холодною водою і варити на малому вогні близько години (луска дає і навар, і особливий смак юшці). Потім вийняти рибу, загорнену в марлю.
  • У киплячий бульйон покласти вимиті й почищені шматки великої риби, порізану на частини цибулину, дрібно скришений зубець часнику, картоплю, моркву, перець, сіль.
  • На маленькому вогні юшку доварити ще 20–25 хв, закривши кришкою.
  • Наприкінці варіння покласти лаврові листки.
  • У готову юшку можна додати зелень або шматочок лимона.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.