Уха на вогні

Найголовніше для приготування ухи на вогні – великий казанок, маленький вогонь і багато риби!

Інгредієнти для ухи

  • риба

  • 300 г картоплі

  • 3–5 шт. помідорів чері

  • 120 г пшона

  • перець, сіль, лавровий лист

  • півцибулини

  • 1 лимон

  • 1 невелика морквина

Як приготувати уху на вогні

  • Найголовніше – підготувати рибу. Її потрібно почистити, ретельно вимити, відділити плавники, хвости, голови й нутрощі. Вони знадобляться пізніше, для густого навару.
  • Підготовлену рибу поділити на дві частини. Дрібну рибу класти у казанок відразу, разом з почищеною морквою і половиною цибулини.
  • Варити бульйон доти, поки вся риба не розвариться й не розпадеться на окремі волокна.
  • У процесі варіння в казанок можна додавати сіль, корінь петрушки, перець, а також акуратно промите пшоно.
  • Через 40 хв бульйон обов’язково потрібно процідити та покласти велику рибу, попередньо розрізану на шматки, після чого варити до готовності.
  • Щодо картоплі, в бульйон її можна не класти, а відварити й покришити в тарілки перед тим, як у них наливатимете уху.
  • До смаку можна влити в готову страву лимонний сік, покласти половинки помідорів і додати сіль.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора