Уха на вогні
Найголовніше для приготування ухи на вогні – великий казанок, маленький вогонь і багато риби!
Інгредієнти для ухи
риба
300 г картоплі
3–5 шт. помідорів чері
120 г пшона
перець, сіль, лавровий лист
півцибулини
1 лимон
1 невелика морквина
Як приготувати уху на вогні
- Найголовніше – підготувати рибу. Її потрібно почистити, ретельно вимити, відділити плавники, хвости, голови й нутрощі. Вони знадобляться пізніше, для густого навару.
- Підготовлену рибу поділити на дві частини. Дрібну рибу класти у казанок відразу, разом з почищеною морквою і половиною цибулини.
- Варити бульйон доти, поки вся риба не розвариться й не розпадеться на окремі волокна.
- У процесі варіння в казанок можна додавати сіль, корінь петрушки, перець, а також акуратно промите пшоно.
- Через 40 хв бульйон обов’язково потрібно процідити та покласти велику рибу, попередньо розрізану на шматки, після чого варити до готовності.
- Щодо картоплі, в бульйон її можна не класти, а відварити й покришити в тарілки перед тим, як у них наливатимете уху.
- До смаку можна влити в готову страву лимонний сік, покласти половинки помідорів і додати сіль.