Топ-7 фаст-фудів з корисною їжею

Без сумніву, всі знають, що картопля фрі та гамбургери не надто корисні для здоров’я. Швидке харчування зовсім не асоціюється зі здоровим способом життя. Однак, у світі таки існують заклади, де швидко можна підкріпитися корисною їжею. Представляємо топ-7 фаст-фуд ресторанів з нешкідливими стравами.

1. «Veda», Канада

Чи не найкориснішу у світі індійську їжу тут готують з мінімальною кількістю жиру, використовуючи тільки натуральні фермерські продукти і свіжі спеції. Але найголовніше ‒ страви приготовані за принципами ведичної кулінарії.

2. «Red Veg», Великобританія

Перший у світі вегетаріанський фаст-фуд ресторан. Меню тут не змінюють роками. До нього входить 6 видів бургерів, вегетаріанські хот-доги, кілька видів ролів, та картопля по-селянськи. Для найбільших радикалів у харчуванні страви приготують по-веганськи.

3. «Pret a Manger», Великобританія

Одна з найстаріших мереж здорового харчування. Заклад розрахований на офісних працівників, які купують тут смачний і корисний ланч: свіжі салати, печеню з фермерського м’яса та овочів, сендівічі на зерновому хлібі та корисні десерти.

4. «Mosburger», Японія

Азіатський конкурент «Макдональдсу» з мережею у Таїланді, Сінгапурі, Гонг Конгу, Китаї та на Тайвані. Головна фішка закладу ‒ різні види бургерів з рисовою подушкою замість булочок. Кожна страва прикрашена малюнком з іменем кухаря та назвою господарства, що постачає продукти.

5. «Gustorganics», США

Перший органічний ресторан у США, що збирається стати мережею. Тут органічне все: страви, приготовані з використанням вітряної та сонячної енергії, квіти на столах, і навіть форма офіціантів.

6. «Soup Stock Tokyo», Японія

Ця мережа ресторанів заснована колишнім співробітником «Мітсубіші». Тут готують більше 40 видів супів, які можна взяти із собою. Спочатку власник мережі ледь не «прогорів», бо натуральні фермерські продукти коштували більше, ніж очікувалося. Згодом мережа стала дуже популярною в Японії, однак поки-що ресторатор не планує розширюватися за межі цієї країни.

7. «Evos», США

Тут страви з класичного меню фаст-фуду готують, мінімалізуючи шкоду для здоров’я: картоплю фрі обдувають гарячим повітрям, курку і яловичину використовують з найкращих місцевих ферм, зелень, овочі та молоко ‒ органічні без домішок та ароматизаторів. Крім того, у закладі ‒ великий вибір натуральних молочних коктейлів та шейків.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора