24.05.2015

Томатна уха

Риба швидко розварюється. Тому додавати в казан її краще пізніше, ніж картоплю, цибулю та моркву. Юшка вважається готовою, якщо м’ясо риби починає відставати від кісток. Не варто переварювати уху, бо риба стане жорсткою і несмачною.

Інгредієнти для ухи

  • 400 г дрібної риби

  • 400 г судака, ляща або щуки

  • 0,5 кг картоплі

  • 1 цибулина

  • шматок кореня петрушки

  • 4 ст. ложки томату

  • 20 г масла

  • шматок копченого сала

  • 1 зубець часнику

  • зелень петрушки, лавровий лист, перець чорний горошком, сіль.

Як приготувати томатну уху

  • З дрібної риби і рибних харчових відходів зварити бульйон, додавши лавровий лист та чорний перець горошком, процідити.
  • У киплячий бульйон покласти порізану картоплю, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, коріння петрушки і варити 10–15 хв, потім додати порційні шматки риби без шкіри й кісток, пасерований на маслі томат, сіль і варити ще 10–15 хв.
  • Юшку заправити салом, товченим часником.
  • Подавати, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.