10.03.2016

Салат з перловкою

Рецепт салату, батьківщиною якого вважається Італія, доступний для кожного з нас. Готується він просто, зі звичних для українців продуктів. Такий салат внесе різноманіття у буденні страви і обов’язково сподобається вам і вашим близьким.

Інгредієнти для страви

  • 1 літра води

  • 1/2 склянки перлової крупи

  • 1/2 склянки волоських горіхів

  • 2 огірки

  • 2 помідори

  • 1 цибулина

  • пучок свіжого базиліку

  • спаржева квасоля

  • пучок петрушки

  • оливкова олія

  • сіль.

Як приготувати салат

  • Перлову крупу перебрати, добре промити і висипати в каструлю.
  • Залити перлову крупу водою і поставити на плиту, коли вода закипить зменшити вогонь, посолити і варити до готовності. Зерна мають бути м’якими та розсипчастими.
  • Готову перловку висипати в друшляк і залишити, щоб охолонула, перекласти на тарілку.
  • Помідори і огірки помити і порізати кубиками. Зелень промити і подрібнити. Цибулю почистити і також дрібно порізати.
  • Волоські горіхи подрібнити і трішки підсмажити.
  • Спаржеву квасолю помити, відварити в підсоленій воді, процідити.
  • В салатницю покласти порізані помідори, спаржу, огірки, цибулю, петрушку, базилік, волоські горіхи і перлової крупи, посолити та акуратно перемішати.
  • Салат заправити оливковою олією та добре вимішати. Оливкову олію можна замінити соняшниковою.
  • Салат з перловою крупою варто подавати трішки теплим, кімнатної температури і не бажано довго зберігати, тому готуйте стільки, скільки подужаєте з’їсти за один раз.

Якщо вам сподобався рецепт салату з перловкою, поділіться ним із друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.