03.09.2015

Рахат-лукум у домашніх умовах

А спробуймо приготувати одні з найзнаменитіших східних солодощів власноруч. Цілком імовірно, що за цим рецептом рахат-лукум у вас вийде не гірший, ніж у турків.

Інгредієнти для десерту

  • 3 склянки цукру

  • 6 склянок води

  • 3 склянки картопляного крохмалю

  • 0,5 склянки горіхів (грецьких, мигдалю, фундуку тощо)

  • 0,5 склянки цукрової пудри

Можна ще приготувати рахат-лукум з ароматом апельсина.

Як приготувати рахат-лукум у домашніх умовах

  • Крохмаль розвести у трьох склянках води, добре розмішати і залишити на деякий час.
  • У каструлю висипати цукор і залити його рештою води (3 склянки). Весь час помішувати, а коли почне закипати – знімати ложкою піну.
  • Тепер швидко, мішаючи, влити до сиропу розчин крохмалю, додати грубо порізані горіхи і кип’ятити, допоки суміш не загусне.
  • Після цього масу потрібно викласти у плоску посудину з бортиками (піднос, деко). Товщина шару майбутніх ласощів має бути 2-2,5 сантиметра. Тому його доведеться розтягувати ложкою або мокрими руками.
  • Коли маса застигне – можна її порізати на прямокутники. Кожен шматочок обкачати у цукровій пудрі.

Сподобалось готувати рахат-лукум за домашнім рецептом? Поділіться враженнями у коментарях і в соціальних мережах. Нехай смакує всім!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.