Рахат-лукум у домашніх умовах

А спробуймо приготувати одні з найзнаменитіших східних солодощів власноруч. Цілком імовірно, що за цим рецептом рахат-лукум у вас вийде не гірший, ніж у турків.
Інгредієнти для десерту
3 склянки цукру
6 склянок води
3 склянки картопляного крохмалю
0,5 склянки горіхів (грецьких, мигдалю, фундуку тощо)
0,5 склянки цукрової пудри
Можна ще приготувати рахат-лукум з ароматом апельсина.
Як приготувати рахат-лукум у домашніх умовах
- Крохмаль розвести у трьох склянках води, добре розмішати і залишити на деякий час.
- У каструлю висипати цукор і залити його рештою води (3 склянки). Весь час помішувати, а коли почне закипати – знімати ложкою піну.
- Тепер швидко, мішаючи, влити до сиропу розчин крохмалю, додати грубо порізані горіхи і кип’ятити, допоки суміш не загусне.
- Після цього масу потрібно викласти у плоску посудину з бортиками (піднос, деко). Товщина шару майбутніх ласощів має бути 2-2,5 сантиметра. Тому його доведеться розтягувати ложкою або мокрими руками.
- Коли маса застигне – можна її порізати на прямокутники. Кожен шматочок обкачати у цукровій пудрі.
Сподобалось готувати рахат-лукум за домашнім рецептом? Поділіться враженнями у коментарях і в соціальних мережах. Нехай смакує всім!