Як приготувати іспанську паелью з фрикадельками на вогні
Цього разу ми замахнулися на іспанську паелью з фрикадельками. В стилі нашого каналу “How to cook that” готували на природі, на березі річки. Попереджаю, страва дуже гостра!
Що нам потрібно з продуктів:
Яловичий фарш
Рис круглозернистий
Курячі стегна
Перець болгарський (зелений, червоний жовтий)
Часник
Цибуля
Гриби гливи
Помідори (жовті, червоні)
Перець чилі
Приправа копчена паприка
Твердий сир
Як готувати іспанську паелью з фрикадельками:
- Першим ділом розпалюємо багаття, варим бульйон з курки. Додаємо сіль, чорний перець, лавровий листочок.
- Поки бульйон булькає, працюємо з фаршем. Перчим, солим, додаємо копчену паприку, вимішуємо. Ми готували на вогні, я був не впевненний, що зможу контролювати вогонь, тому фрикадельки накатав величенькі. Присипав їх мукою, щоб скоринка швидше з’явилася.
- Сковорідка на багаття, додаємо соняшникову олію. Викладаємо фрикадельки, слідкуємо, щоб не згоріли. Не забуваємо про часничок. Тут його можна просто роздавити та не чистити.
- Поки Адрій слідкує за фрикадельками, я швидко рубаю болгарський перець та помідор. Мені хотілося, щоб було яскраво. Тому овочі вибирав різного кольору. Не впевненний, що кольорове забарвлення вплинуло на смак, але гарно вийшло точно)
- Овочі разом з відвареною куркою (з бульйону) додаю в пательню, коли фрикадельки вже мають скоринку. Я не хочу, щоб вони приготувалися. Смажемо 10 – 15 хвилин максимум після додавання перцю та помідорів. Далі все збираємо в окрему миску.
- На сковорідку додаю оливкову олію, дрібно нарізаний часник, перець чилі. Пательня велика, окремо на ній смажу нарізані гливи.
- Готуємо соус для рису. Коли гливи вже прижарилися в центр пательні додаю спеції: копчена паприка, сіль, чорний перець. Змішуємо. Додаємо томати. Чекаємо 5 хвилин.
- Додаємо рис. Скільки? Тут залежить від величини Вашої пательні.Його потрібно мінімум, висотою 2-3 рисинки в висоту. Ми готуємо не кашу, а іспанську паелью!
- Помірно в декілька етапів додаємо бульйон. Рис не вариться, а поступово вбирає в себе вологу та всі смаки.
- Коли рис вже став прозорим, викладаємо першу партію: фрикадельки, курку, болгарський перець, помідори. І не перемішуємо. Поступово доливаємо бульйон, щоб не варилося і не горіло.
- Коли страва майже готова додаємо твердий сир. Хочемо натираємо, а хочемо слайсим, як це я зробив на відео. Накриваємо кришкою і йдем готувати страву №2 – Бомбезні хот-доги від Андрюхи.
На нашому youTube каналі “How to Cook That” — ви знайдете ще більше смачних та оригінальних рецептів на природі.