22.06.2020

Як приготувати іспанську паелью з фрикадельками на вогні

Цього разу ми замахнулися на іспанську паелью з фрикадельками. В стилі нашого каналу “How to cook that” готували на природі, на березі річки. Попереджаю, страва дуже гостра!

Що нам потрібно з продуктів:

  • Яловичий фарш

  • Рис круглозернистий

  • Курячі стегна

  • Перець болгарський (зелений, червоний жовтий)

  • Часник

  • Цибуля

  • Гриби гливи

  • Помідори (жовті, червоні)

  • Перець чилі

  • Приправа копчена паприка

  • Твердий сир

Як готувати іспанську паелью з фрикадельками:

  • Першим ділом розпалюємо багаття, варим бульйон з курки. Додаємо сіль, чорний перець, лавровий листочок.
  • Поки бульйон булькає, працюємо з фаршем. Перчим, солим, додаємо копчену паприку, вимішуємо. Ми готували на вогні, я був не впевненний, що зможу контролювати вогонь, тому фрикадельки накатав величенькі. Присипав їх мукою, щоб скоринка швидше з’явилася.
  • Сковорідка на багаття, додаємо соняшникову олію. Викладаємо фрикадельки, слідкуємо, щоб не згоріли. Не забуваємо про часничок. Тут його можна просто роздавити та не чистити.
  • Поки Адрій слідкує за фрикадельками, я швидко рубаю болгарський перець та помідор. Мені хотілося, щоб було яскраво. Тому овочі вибирав різного кольору. Не впевненний, що кольорове забарвлення вплинуло на смак, але гарно вийшло точно)
  • Овочі разом з відвареною куркою (з бульйону) додаю в пательню, коли фрикадельки вже мають скоринку. Я не хочу, щоб вони приготувалися. Смажемо 10 – 15 хвилин максимум після додавання перцю та помідорів. Далі все збираємо в окрему миску.
  • На сковорідку додаю оливкову олію, дрібно нарізаний часник, перець чилі. Пательня велика, окремо на ній смажу нарізані гливи.
  • Готуємо соус для рису. Коли гливи вже прижарилися в центр пательні додаю спеції: копчена паприка, сіль, чорний перець. Змішуємо. Додаємо томати. Чекаємо 5 хвилин.
  • Додаємо рис. Скільки? Тут залежить від величини Вашої пательні.Його потрібно мінімум, висотою 2-3 рисинки в висоту. Ми готуємо не кашу, а іспанську паелью!
  • Помірно в декілька етапів додаємо бульйон. Рис не вариться, а поступово вбирає в себе вологу та всі смаки.
  • Коли рис вже став прозорим, викладаємо першу партію: фрикадельки, курку, болгарський перець, помідори. І не перемішуємо. Поступово доливаємо бульйон, щоб не варилося і не горіло.
  • Коли страва майже готова додаємо твердий сир. Хочемо натираємо, а хочемо слайсим, як це я зробив на відео. Накриваємо кришкою і йдем готувати страву №2 – Бомбезні хот-доги від Андрюхи.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.