11.10.2015

Маринований перець «Медовий»

Це, мабуть, найкращий рецепт консервованого перцю – із додаванням меду. Такий відразу змітають зі столу. Він ніжний, ароматний, яскравий. Маринований перець – як промені сонця на тарілці! Часу не марнуйте – консервуйте!

Інгредієнти для маринованого перцю

  • 5 кг перцю

  • 2,5 л води

  • 0,5 л оцту (9%)

  • 400 г цукру

  • 100 г солі

  • 2 ст. ложки меду

  • перець чорний і духмяний горошком

  • гвоздика, часник, лавровий листок

  • 12 ст. ложок олії.

Радимо також приготувати болгарський перець маринований з медом.

Як приготувати маринований перець «Медовий»

  • Для консервування потрібно брати м’ясисті сорти, а ще буде гарніше, якщо різного кольору.
  • Потрібно спочатку перець почистити, розрізати наполовину, покласти на 1–2 хв в киплячу воду і дістати. Як трохи охолоне розрізати ще наполовину.
  • Приготувати з води, цукру, солі, оцту та меду маринад. На дно кожної банки (краще використовувати півлітрові, на порцію потрібно 12) покласти лавровий листок, горошину духмяного перцю, пару горошин чорного перцю, 1-2 гвоздички і порізаний на пластинки зубуць часнику.
  • Зверху викласти перець, залити маринадом. Зверху в кожну банку додати по ложці олії. Стерелізувати 15–20 хв. Взимку додавати до салатів або готувати соус.

Скуштуйте також болгарський перець у помідорній заливці на зиму.

Якщо вам сподобався рецепт маринованого перцю «Медового», напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.