Маринований перець «Медовий»
Це, мабуть, найкращий рецепт консервованого перцю – із додаванням меду. Такий відразу змітають зі столу. Він ніжний, ароматний, яскравий. Маринований перець – як промені сонця на тарілці! Часу не марнуйте – консервуйте!
Інгредієнти для маринованого перцю
5 кг перцю
2,5 л води
0,5 л оцту (9%)
400 г цукру
100 г солі
2 ст. ложки меду
перець чорний і духмяний горошком
гвоздика, часник, лавровий листок
12 ст. ложок олії.
Радимо також приготувати болгарський перець маринований з медом.
Як приготувати маринований перець «Медовий»
- Для консервування потрібно брати м’ясисті сорти, а ще буде гарніше, якщо різного кольору.
- Потрібно спочатку перець почистити, розрізати наполовину, покласти на 1–2 хв в киплячу воду і дістати. Як трохи охолоне розрізати ще наполовину.
- Приготувати з води, цукру, солі, оцту та меду маринад. На дно кожної банки (краще використовувати півлітрові, на порцію потрібно 12) покласти лавровий листок, горошину духмяного перцю, пару горошин чорного перцю, 1-2 гвоздички і порізаний на пластинки зубуць часнику.
- Зверху викласти перець, залити маринадом. Зверху в кожну банку додати по ложці олії. Стерелізувати 15–20 хв. Взимку додавати до салатів або готувати соус.
Скуштуйте також болгарський перець у помідорній заливці на зиму.
Якщо вам сподобався рецепт маринованого перцю «Медового», напишіть про це у коментарях.