Готуємо пряний в’єтнамський суп Фо Бо з локшиною
Привіт, шановні поціновувачі кулінарії! З вами на зв’язку Максим Нікітін, і я з великою радістю повідомляю вам, що знову готовий ділитися своїми найкращими рецептами, захопливими кулінарними ідеями та цінними порадами. Підготував для вас нові рецепти, свіжі смакові експерименти та неймовірні кулінарні пригоди – все це чекає на вас у моєму блозі. Чекаю на ваші коментарі, питання та враження від наших спільних кулінарних походеньок.
Як приготувати ароматний та гарячий суп Фо Бо?
Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування традиційного в’єтнамського супу Фо Бо. Страва готується на основі бульйону з яловичих кісток і локшиною. Цей суп відзначається ніжним ароматом і неперевершеним смаком, який сподобається і дітям, і дорослим.
Для бульйону вам знадобиться:
800 г яловичини
2 шт ріпчастої цибулі
2 см кореня імбиру
3 шт гвоздики
1 ч. л насіння коріандру
0,5 зірочки бодян
0,5 ч. л анісу
1 паличка кориці
2 л води
1 пучок зеленої цибулі (біла частина)
Сіль і цукор
- Для подачі Фо Бо:
300 г рисової локшини
1 шт ріпчастої цибулі
1 пучок зеленої цибулі (зелена частина)
1 шт гострого перцю
1 шт лайма
Петрушка або кінза
Покроковий спосіб приготування:
- Починаємо з того, що яловичину поміщаємо у холодну воду та доводимо до кипіння. Перший бульйон зливаємо відразу після закипання. Потім міняємо воду та варимо на тихому вогні одну годину або і довше, не забуваючи знімати піну.
- Для аромату та смаку, до бульйону для супу Фо Бо додаємо гвоздику, насіння коріандру, корицю, аніс та бодян.
- Щоб бульйон набув гарного кольору, ріпчасту цибулю та імбир обвуглюємо на відкритому вогні або на сухій сковороді. Після чого чистимо, розрізаємо навпіл і тримаємо на вогні, поки не стануть коричневими, та додаємо в бульйон.
- Сіль та цукор на свій смак. Під час останніх хвилин приготування, додаємо в бульйон зелену цибулю – тільки білу частину. Проварюємо пів хвилини, щоб цибулинки залишилися хрусткими.
- Після варіння, виймаємо яловичину, видаляємо кістки, а м’ясо нарізаємо на шматочки.
- Бульйон проціджуємо, щоб позбутися твердих частинок.
- Ріпчасту цибулю очищуємо й нарізаємо тоненькими кільцями. Також тонко нарізаємо гострий перець, стебла зеленої цибулі та петрушки.
- Рисову локшину мочимо в холодній воді, потім опускаємо в киплячу воду та варимо до середнього ступеня готовності. Промиваємо в проточній воді, щоб локшина не склеювалася та мала пружність.
- Нарізаємо лайм кільцями.
- В миску вкладаємо локшину, шматочки вареної яловичини, кільця ріпчастої цибулі, нарізану зелень та заливаємо гарячим бульйоном.
- Подаємо суп Фо Бо поки ще гарячий, прикрашаючи гострим перцем, білими кільцями зеленої цибулі та кільцями лайма.
Приготуйте за нашим рецептом ароматний суп Фо Бо з локшиною та насолоджуйтесь смачним обідом або вечерею. Смачного!