Готуємо пряний в’єтнамський суп Фо Бо з локшиною

Привіт, шановні поціновувачі кулінарії! З вами на зв’язку Максим Нікітін, і я з великою радістю повідомляю вам, що знову готовий ділитися своїми найкращими рецептами, захопливими кулінарними ідеями та цінними порадами. Підготував для вас нові рецепти, свіжі смакові експерименти та неймовірні кулінарні пригоди – все це чекає на вас у моєму блозі. Чекаю на ваші коментарі, питання та враження від наших спільних кулінарних походеньок.

Як приготувати ароматний та гарячий суп Фо Бо?

Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування традиційного в’єтнамського супу Фо Бо. Страва готується на основі бульйону з яловичих кісток і локшиною. Цей суп відзначається ніжним ароматом і неперевершеним смаком, який сподобається і дітям, і дорослим.

Для бульйону вам знадобиться:

  •  800 г яловичини

  •  2 шт ріпчастої цибулі

  •  2 см кореня імбиру

  •  3 шт гвоздики

  •  1 ч. л насіння коріандру

  •  0,5 зірочки бодян

  •  0,5 ч. л анісу

  •  1 паличка кориці

  •  2 л води

  •  1 пучок зеленої цибулі (біла частина)

  •  Сіль і цукор

  • Для подачі Фо Бо:
  •  300 г рисової локшини

  •  1 шт ріпчастої цибулі

  • 1 пучок зеленої цибулі (зелена частина)

  •  1 шт гострого перцю

  •  1 шт лайма

  •  Петрушка або кінза

Покроковий спосіб приготування:

  • Починаємо з того, що яловичину поміщаємо у холодну воду та доводимо до кипіння. Перший бульйон зливаємо відразу після закипання. Потім міняємо воду та варимо на тихому вогні одну годину або і довше, не забуваючи знімати піну.
  • Для аромату та смаку, до бульйону для супу Фо Бо додаємо гвоздику, насіння коріандру, корицю, аніс та бодян.
  • Щоб бульйон набув гарного кольору, ріпчасту цибулю та імбир обвуглюємо на відкритому вогні або на сухій сковороді. Після чого чистимо, розрізаємо навпіл і тримаємо на вогні, поки не стануть коричневими, та додаємо в бульйон.
  • Сіль та цукор на свій смак. Під час останніх хвилин приготування, додаємо в бульйон зелену цибулю – тільки білу частину. Проварюємо пів хвилини, щоб цибулинки залишилися хрусткими.
  • Після варіння, виймаємо яловичину, видаляємо кістки, а м’ясо нарізаємо на шматочки.
  • Бульйон проціджуємо, щоб позбутися твердих частинок.
  • Ріпчасту цибулю очищуємо й нарізаємо тоненькими кільцями. Також тонко нарізаємо гострий перець, стебла зеленої цибулі та петрушки.
  • Рисову локшину мочимо в холодній воді, потім опускаємо в киплячу воду та варимо до середнього ступеня готовності. Промиваємо в проточній воді, щоб локшина не склеювалася та мала пружність.
  • Нарізаємо лайм кільцями.
  • В миску вкладаємо локшину, шматочки вареної яловичини, кільця ріпчастої цибулі, нарізану зелень та заливаємо гарячим бульйоном.
  • Подаємо суп Фо Бо поки ще гарячий, прикрашаючи гострим перцем, білими кільцями зеленої цибулі та кільцями лайма.

Приготуйте за нашим рецептом ароматний суп Фо Бо з локшиною та насолоджуйтесь смачним обідом або вечерею. Смачного!

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора