Апельсиновий салат з пекінської капусти
Капуста здавна присутня на наших столах. Вона сповнена біологічно активними речовинами, макро- і мікроелементами, містить велику кількість білка, глюкозу і фруктозу, клітковину. У поєднанні з соковитим апельсином, яблуком і горіхами капуста створює неперевершений ансамбль смаку і користі, який неодмінно варто спробувати. Це вагомий аргумент, щоб приготувати апельсиновий салат з пекінської капусти.
Ваша фігура неодмінно вам подякує за такий соковитий, смачний, поживний та легкий салатик!
Ingredients
1/4 капустини
1 морквина
1 яблуко
1 апельсин
50 г горіхів
сіль, перець за смаком
1–2 ст. ложки олії (оливкової)
Полюбляєте салатики? Спробуйте приготувати салат “Монастирський”!
Directions
- Перш ніж перейти до безпосереднього приготування салату, слід позбавити капустину від зовнішніх ушкоджених листків, обрізати забруднені місця та добре вимити, щоб не зіпсувати страву.
- Далі розрізати вимиту капустину на 4 частини, вирізати і викинути качан.
- Одну з чотирьох частин тоненько нашаткувати, скласти в зручну миску, додати сіль, і гарненько пом’яти. Капуста пустить сік, який додасть салату соковитості і додаткового смаку.
- Якщо коли ви мили капустину, її листки здалися вам занадто жорсткими, одразу після шаткування капусту можна опустити в окріп і залишити під кришкою на 20 хвилин. Згодом воду злити, капусті дати охолонути.
- Щоб приготувати салат з пекінської капусти, найкраще обрати соковитий сорт моркви. Коренеплоди таких сортів зазвичай товстуваті і короткі.
- Сиру моркву слід вимити і обчистити, відрізати зеленуваті і зіпсовані частини, якщо такі є, зняти тонкий верхній шар гострим ножем. Будьте обережні, адже саме під шкірочкою моркви міститься велика кількість поживних речовин, і є ризик зрізати занадто багато. Якщо морква молода, її можна взагалі не чистити, лише добре промити водою.
- Очищену моркву натерти дрібно і перемішати з нашаткованою капустою.
- Яблука надають чудового смаку будь-якому салату. Для салату з пекінської капусти одне яблуко слід вимити і крупно натерти разом зі шкіркою на овочевій пластмасовій терці (адже залізна може вплинути на смак і якість продукту) або нарізати тонкими скибочками, вийнявши серцевину.
- Моркву і яблуко слід підготувати безпосередньо перед приготуванням салату, адже вони швидко втрачають корисні речовини, а яблуко ще й окиснюється і змінює колір на коричневий. Щоб призупинити цей процес, можна побризкати нарізані для салату яблука лимонним соком.
- 50 грамів горіхів слід посікти і додати до решти інгредієнтів. Усе добре перемішати.
- Горіхи традиційно входять до рецептів салатів з капусти і салатів з моркви, адже їх смак ідеально доповнює і підкреслює смак цих продуктів. Найкраще обирати волоські горіхи, однак можна використати лісові горіхи, підсмажений арахіс, кедрові горішки і навіть соняшникове насіння. Головне не боятися експериментувати.
- Заправляється салат з пекінської капусти особливим соусом. Для його приготування слід вимити апельсин і вичавити з нього сік, змішати сік з 1-2 столовими ложками оливкової олії.
- Спробуйте експериментувати зі смаком! Замість оливкової олії можна використати соєву, кунжутну, кукурудзяну чи будь-яку іншу. Так само можна експериментувати із приправами, наприклад, замість чорного перцю додати червоний або білий. Не зіпсує салат і зелень: кріп, петрушка, коріандр, м’ята, базилік або будь-яка інша за вашим смаком.
- Салат слід полити заправкою і залишити настоюватися. Через годину – ваш салат з пекінської капусти готовий!
Смакує апельсин у салатиках? Рекомендуємо також рецепт салату з крабовими паличками та апельсином “Тропіканка”.