Airbus A380 – ресторан-літак у Китаї

Тепер, для того щоб сповна відчути атмосферу польоту, зовсім не обов’язково проходити реєстрацію і летіти літаком. Можна у ньому просто… поїсти. У китайському місті Чунцин, що за 1480 кілометрів на південний захід від Пекіну, відкрився ресторан-літак. Заклад громадського харчування створений за прототипом літака Airbus A380, який є найбільшим пасажирським лайнером в світі.

restaurant-airbus-a380-6

Усі елементи інтер’єру передають атмосферу літака, що створює атмосферу польоту й видається, ніби ви дійсно обідаєте на висоті 10 тисяч метрів. Місця у ресторані повністю відповідають розміщенню місць в Airbus A380, сидіння ‒ регульовані, вікна ‒ у вигляді ілюмінаторів. Навіть килимове покриття та освітлення відповідає інтер’єру борту A380. Офіціантки не тільки носять відповідну форму, але й розмовляють та поводяться, як справжні стюардеси. Для цього усі вони попередньо пройшли відповідні курси.

A waitress dressed as a flight attendant serves customers inside the A380 In-flight Kitchen, a restaurant named after the giant Airbus airliner, in Taipei

Основна відмінність ресторану від реального Airbus A380 ‒ це значно урізноманітнене  меню, що набагато вишуканіше, аніж те, що пропонують у справжньому літаку. Окрім того, відвідувачі можуть користуватися керамічним посудом і металевими столовими приборами, чого не дозволяють під час справжніх польотів. І, звичайно ж, тут вам не дошкулятимуть турбулентність та перепади тиску.

da65a2

Ресторан-літак займає площу у 600 м². У закладі є шість приватних номерів. Ресторан може приймати 110 клієнтів одночасно, при тому, що його персонал налічує всього 18 осіб, враховуючи дев’ятьох офіціанток-стюардес.

Airplane-Flight-Experience-Restaurant-3 edit

Відвідини такого незвичайного закладу обходяться недешево. Найдорожчі місця знаходяться за кутовими столиками й коштують 1570 доларів з людини. Є можливість не купувати місць, як у літаку, а вибирати страви з меню, хоча це навряд чи здешевить ваш обід.

133759034632

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора