Налисники з сиром та родзинками

Млинці або, як їх ще називають, налисники – одна з найдревніших страв слов’янської кухні. Їх готують з різного тіста, начиняють різними начинками. Приготувати млинці з сиром просто, якщо знати рецепт. Вони стануть чудовим поживним сніданком чи десертом. Смачні та нескладні в приготуванні, налисники з сиром – завжди бажані гості на будь-якому столі.

До речі, варіант рідкого тіста, наведений в цьому рецепті, можна використовувати і для налисників з несолодкими начинками. Воно смакуватиме не лише з сиром та родзинками, а й з лівером, картоплею, перемеленим м’ясом.


Інгредієнти для налисників

Для млинців:

3 яйця

250 г просіяного борошна

1 чайна ложка цукру

500 мл молока

2 столові ложки олії

щіпка солі.

Для начинки: 500 г сиру

1 яйце

4 столові ложки цукру

100 г родзинок

ванільний цукор на кінчику ножа.

 

Рекомендуємо також рецепт мереживних млинців.

Як приготувати налисники з сирною начинкою.

Існує кілька видів тіста для млинців, які відрізняються в основному інгредієнтами, з яких їх готують. Однак технологія приготування майже однакова. Пропонуємо досить простий рецепт смачного тіста, для приготування якого не треба великої кількості інгредієнтів і часу.

Щоб приготувати тісто для налисників з сиром, треба налити до каструлі 250 мл молока, додати щіпку солі, чайну ложку цукру і 3 яйця.

Перемішати. Додати 250 г просіяного борошна, знову перемішати і поступово влити решту 250 мл молока. Добре перемішати до однорідної маси, при потребі процідити тісто через сито в іншу ємність. Можна скористатися міксером або блендером. Це дозволить перемішати тісто до однорідного стану і уникнути грудочок. Тісто має вийти рідким і однорідним.

Залишити тісто на 30 хвилин у теплому місці.

Тим часом приготувати начинку. Якщо сир домашній, зернистий, пропустити його через м’ясорубку або змолоти в блендері. Сир повинен бути обов’язково свіжий. Додати одне яйце, 4 столові ложки цукру та трошки ванільного цукру для аромату. Ретельно вимішати до однорідного стану. Додати 100 г промитих та перебраних родзинок, перемішати і поставити в холод.

Тісто на млинці ще раз перемішати. На всіх стадіях приготування млинців з сиром тісто слід перемішувати, збивати та розтирати дуже ретельно: в ньому не повинно бути жодної грудки.

Добре розігріти пательню. Для випікання млинців найкраще використовувати чугунку пательню. Від якості пательні багато в чому залежить якість млинців.

Перш ніж наливати тісто, пательню слід правильно змастити. Для цього іноді використовують розрізану цибулину чи картоплину, яку занурюють в рідке масло і потім нею рівномірно змащують поверхню пательні. Можна скористатися спеціальною щіточкою для масла. Головне, щоб масло рівномірно розподілялося по пательні.

Тісто набирати черпаком (приблизно по півчерпака) чи ложкою і виливати на пательню. Тіста повинно бути стільки, щоб воно тонким шаром покривало всю поверхню пательні. Млинець не слід смажити занадто довго, інакше його можна пересушити.

Підсмажувати з обох боків до легкого зарум’янення.

Складати готові млинці у велику теплу посудину один на одного. Змащувати теплим маслом, щоб вони залишалися свіжими і не злипалися.

На кожен млинець покласти ложку підготовленої начинки. Згорнути як подобається.

Сформовані налисники ще раз підсмажити на пательні зі шматочком вершкового масла, адже до начинки входить сире яйце.

Можна вчинити дещо по-іншому: спершу засмажувати кожен млинець лише з одного боку, класти в нього начинку, згортати конвертиком і обсмажувати з іншого боку.

Подавати млинці з сиром слід зі сметаною або рідким медом.

 

Спробуйте ще приготувати млинцевий пиріг з грибами.

 

Якщо вам прийшовся до смаку рецепт налисників із сиром та родзинками, висловіть свої враження або зауваження з цього приводу. А також поширте його серед друзів у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest6Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook112Print this pageEmail this to someone