Як спекти пухкі кекси з шоколадною серединкою: перевірений рецепт

Солоденьке до кави чи просто потішити себе після важкого дня? Кекси з шоколадною начинкою – то завжди виграшний варіант. І не треба бути кондитером, щоб їх зварганити. Зараз розкажу, як приготувати кекси, щоб вони вийшли м’якенькі, як хмарка, і з сюрпризом всередині.

Немає потрібного кондитерського обладнання? У магазині Arento знайдеш інструменти для кондитерів: сито, вінчики, навіть форми для кексів. Готуй разом з нами – і кекси завжди вдадуться!

Заглянь до онлайн-магазину вже сьогодні та обери все необхідне для смачної випічки!

Читайте також: Топ-5 рецептів, як приготувати тірамісу: смачні ідеї 2025 року

Солодкий рецепт кексів – як з бабусиної печі

Інгредієнти:

  • 250 г борошна (краще просіяного)

  • 125 г цукру (дрібного, бо краще розчиняється)

  • 10 г розпушувача

  • дрібка солі

  • 1 яйце

  • 250 мл молока

  • 100 мл олії (без запаху)

  • 1 ч. л. ванільного екстракту

  • 100 г шоколаду або шоколадної пасти

Процес приготування:

  • Розігрій духовку до 180 °C. Форми для кексів змасти олійкою або вистели паперовими вкладками.
  • У мисці змішай сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль. В іншій мисці збий яйце, додай молоко, олію і ванільку. А тепер – сухе до рідкого. Перемішуй ложкою, не міксером – щоб не зробити з тіста гуму.
  • Наповни форми наполовину, додай шоколадну серединку, накрий ще трохи тістом зверху. У піч – на 20–25 хв. Слідкуй, щоб не пересушити – зубочистка має виходити сухою.
  • Борошно краще просіяти двічі – кекси вийдуть пухкіші.
  • Не забивай тісто – перемішуй обережно.
  • Витягуй з духовки вчасно, бо пересушене – то вже не те.

Готуй із задоволенням цей перевірений рецепт. Твої рідні будуть в захваті від смаку та аромату запашних кексів.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора