Як спекти пухкі кекси з шоколадною серединкою: перевірений рецепт

Солоденьке до кави чи просто потішити себе після важкого дня? Кекси з шоколадною начинкою – то завжди виграшний варіант. І не треба бути кондитером, щоб їх зварганити. Зараз розкажу, як приготувати кекси, щоб вони вийшли м’якенькі, як хмарка, і з сюрпризом всередині.
Немає потрібного кондитерського обладнання? У магазині Arento знайдеш інструменти для кондитерів: сито, вінчики, навіть форми для кексів. Готуй разом з нами – і кекси завжди вдадуться!
Заглянь до онлайн-магазину вже сьогодні та обери все необхідне для смачної випічки!
Читайте також: Топ-5 рецептів, як приготувати тірамісу: смачні ідеї 2025 року
Солодкий рецепт кексів – як з бабусиної печі
Інгредієнти:
250 г борошна (краще просіяного)
125 г цукру (дрібного, бо краще розчиняється)
10 г розпушувача
дрібка солі
1 яйце
250 мл молока
100 мл олії (без запаху)
1 ч. л. ванільного екстракту
100 г шоколаду або шоколадної пасти
Процес приготування:
- Розігрій духовку до 180 °C. Форми для кексів змасти олійкою або вистели паперовими вкладками.
- У мисці змішай сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль. В іншій мисці збий яйце, додай молоко, олію і ванільку. А тепер – сухе до рідкого. Перемішуй ложкою, не міксером – щоб не зробити з тіста гуму.
- Наповни форми наполовину, додай шоколадну серединку, накрий ще трохи тістом зверху. У піч – на 20–25 хв. Слідкуй, щоб не пересушити – зубочистка має виходити сухою.
- Борошно краще просіяти двічі – кекси вийдуть пухкіші.
- Не забивай тісто – перемішуй обережно.
- Витягуй з духовки вчасно, бо пересушене – то вже не те.
Готуй із задоволенням цей перевірений рецепт. Твої рідні будуть в захваті від смаку та аромату запашних кексів.