Три нових ідеї для весняних салатів

З приходом довгоочікуваної весни хочеться скинути з себе все зайве та насолодитися легкістю. Почати можна з оновлення  набридлого раціону!

Їсти.com.ua пропонує для вас три цікавих рецепти приготування весняних салатів.

Як приготувати весняний салат, знає навіть кулінар-початківець. Головне, щоб у його складі були свіжі овочі або фрукти, не дуже ситна заправка і який-небудь вишуканий компонент.

Курка у весняному вбранні

курка

Весняний салат з курячою грудкою та свіжою зеленню – бездоганне поєднання, яке припаде до смаку всій родині. Додайте до нього авокадо та зерна гранату,  і ви отримаєте відмінний салат, багатий на вітаміни. Він хороший тим, що склад інгредієнтів можна вільно змінювати, створюючи нові поєднання.

Інгредієнти:

Куряче філе – 300 г
Помідори (чері) – 3 шт.
Авокадо – 1 шт.
Зелений салат – 1 пучок

Приготування:

Куряче філе нарізаємо шматочками і тушкуємо на сковороді 20 хвилин, поки не википить вся рідина, або готуємо на грилі. Тим часом займаємось іншими продуктами. Листя салату рвемо руками, помідори чері ріжемо навпіл, авокадо чистимо й нарізаємо шматочками. Коли курка буде готова, змішуємо всі компоненти в салатниці і заправляємо вашим улюбленим соусом. Цей салат можна подавати з часниковими, житніми або пшеничними грінками.

Пікантна родзинка

ізюм

Цей легкий весняний салат можна зробити з овочів, які знайдете в холодильнику. Як зробити весняний салат на швидку руку? Візьміть стандартний набір овочів, який є в кожному холодильнику, і доповніть його цікавою заправкою.

Інгредієнти:

Огірок – 2 шт.
Помідор (чері) – 5-7 шт.
Редис – 5-7 шт.
Зелений салат – 1 пучок
Зелень (петрушка, зелена цибуля) – 1 пучок
Лимон – 1/2 шт.
Часник – 1 зубчик
Оливкова олія – ​​4 ст.л.

Приготування:

Отже, для початку нарізаємо кубиками свіжі огірки та редиску, помідори ріжемо на кілька частин. Листя салату, петрушку та зелену цибулю подрібнюємо ножем. Тепер приступаємо до заправки: додаємо оливкового масла, сік половини лимона і, пропущений через прес, часник. Добре перемішуємо отриманий соус і заправляємо їм овочі. М’який пікантний смак та невелика калорійність весняного салату подарують радість навіть тим, хто невтомно стежить за фігурою.

Маленькі м’ясні радощі

мясо

Весняний салат з шинкою – ще одне вдале рішення, коли хочеться чогось смачненького і не дуже ситного.

Інгредієнти:

Сир нетвердих сортів – 200 г
Шинка – 200 г
Болгарський перець -1 шт.
Солодка кукурудза – 150 г
Оливкова олія – ​​3 ст.л.
Сік лимона – 1 ч.л.
Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Насамперед нарізаємо смужками сир та шинку, соломкою болгарський перець. Додаємо до них солодку кукурудзу, після чого перемішуємо всі компоненти. Для соусу в мисці змішуємо оливкову олію та сік лимону, додаємо сіль та перець за смаком. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо двома вилками. Соусу не повинно бути надто багато, інакше салат вийде водянистим і втратить свій смак.

За матеріалами: edimdomabiosfera

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора