26.05.2015

Свинина під виноградним соусом

Хочете на вечерю щось особливе? Тоді приготуйте до м’яса незвичайний соус – він додасть страві абсолютно нового смаку. Повечеряєте, наче в ресторані.

Інгредієнти для страви

  • 4 скл. червоного або зеленого винограду без кісточок

  • 500 г свинини

  • по 1/2 ч. ложки солі, гірчиці та перцю

  • по 1 ст. ложці соєвого соусу та олії

  • 1/4 скл. подрібненої цибулі

  • по 1/2 скл. білого вина та несолоного курячого бульйону

  • по 2 ч. ложки води та кукурудзяного крохмалю.

Як приготувати свинину під виноградним соусом

  • Розігріти духовку до 210 градусів. Форму для запікання вистелити пекарським папером, викласти виноград, запікати 25–30 хв.
  • Натерти свинину перцем і сіллю. Вилити олію на велику сковороду на середній вогонь, покласти м’ясо і обсмажувати до коричневої скоринки, далі запікати у духовці до готовності.
  • Відтак порізати свинину скибочками. Обсмажити цибулю, доки стане м’якою, влити вино, готувати ще 2–4 хв, влити курячий бульйон, додати гірчицю, перемішати.
  • Кукурудзяний крохмаль розмішати у воді і обережно влити в сковороду, готувати соус близько 1 хв.
  • Додати запечений виноград. Подавати свинину, поливши соусом.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.