Свинина під виноградним соусом

Поділитись публікацією:

Хочете на вечерю щось особливе? Тоді приготуйте до м’яса незвичайний соус – він додасть страві абсолютно нового смаку. Повечеряєте, наче в ресторані.

Інгредієнти для страви

  • 4 скл. червоного або зеленого винограду без кісточок

  • 500 г свинини

  • по 1/2 ч. ложки солі, гірчиці та перцю

  • по 1 ст. ложці соєвого соусу та олії

  • 1/4 скл. подрібненої цибулі

  • по 1/2 скл. білого вина та несолоного курячого бульйону

  • по 2 ч. ложки води та кукурудзяного крохмалю.

Як приготувати свинину під виноградним соусом

  • Розігріти духовку до 210 градусів. Форму для запікання вистелити пекарським папером, викласти виноград, запікати 25–30 хв.
  • Натерти свинину перцем і сіллю. Вилити олію на велику сковороду на середній вогонь, покласти м’ясо і обсмажувати до коричневої скоринки, далі запікати у духовці до готовності.
  • Відтак порізати свинину скибочками. Обсмажити цибулю, доки стане м’якою, влити вино, готувати ще 2–4 хв, влити курячий бульйон, додати гірчицю, перемішати.
  • Кукурудзяний крохмаль розмішати у воді і обережно влити в сковороду, готувати соус близько 1 хв.
  • Додати запечений виноград. Подавати свинину, поливши соусом.
Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...