Ресторатор з Луцька ‒ Роман Хорзов

Роман Хорзов народився 1983 року у Луцьку. Здобув дві вищі освіти: перекладача з німецької та англійської мов та менеджера організації. Двічі стажувався у Німеччині за напрямом «Маркетинг» ‒ у банку та на пивзаводі. Свою кар’єру Хорзов розпочав у 2006 році у якості шоумена: організовував та проводив вечірки у одному з нічних клубів Луцька. Нині він є співвласником мережі сімейних кафе «Дядя Pizza», відпочинкового комплексу «OPERA» (нічний клуб, ресторан, караоке) та кафе «Львівський штрудель» у Луцьку.

Одним з інноваційних рішень Хорзова та його партнера Андрія Котищука стала ідея цілодобового обслуговування у кафе «Дядя Pizza». Заклад став першим у місті, де подають піцу навіть посеред ночі, щоправда такий режим роботи лише у п’ятницю та суботу. Маркетингові дослідження показали, що це виправдано саме у ці дні, коли відпочиває найбільша кількість людей. Ресторатор планує в майбутньому розширювати цей заклад та робити акцент на екотематиці: тут прямо перед відвідувачами молотимуть борошно, міситимуть з нього тісто та вироблятимуть заготовки для пасти та піци, також у закладі хочуть виготовляти власний лимонад з натуральних продуктів.

SmT8FBkc77E

Перший самостійний консалтинговий проект Хорзов втілив восени 2009 року. Разом з київським дизайнером він запустив пивний ресторан на Хрещатику «Натюрліх», який і нині досить успішний. Ідея закладу, втілена Романом, полягала у концептуальній німецькій м’ясній кухні та найбільшому в Києві асортименті пива: від народного дешевого до ексклюзивного для гурманів. Причому націнка на пиво передбачалася мінімальна. Отже, заклад вигідно вирізнявся асортиментом хмільного напою у 33 позиції ціною від 12 до 100 гривень за келих. Такий хід дозволив привабити любителів пива різної платоспроможності.

63317136

У березні 2010-го Роман Хорзов разом з партнером Андрієм Котищуком вирішили ризикнути усіма наявними ресурсами й відкрити власний заклад. Ним стало кафе автентичної української кухні «Гопачок» за містом. У закладі діяла справжня українська піч, за якою куховарила дівчина родом з села, що чудово володіла премудростями української кухні. Зараз вона, до речі, маючи вже 10-річний досвід роботи з різними кухнями світу, працює бренд-шефом усієї мережі закладів Хорзова та Котищука. Той проект виявився не довгостроковим, бо не склались відносини з орендодавцями.

11130603_868291636570396_464942290_n

Осінню 2010 року партнери відкрили у Луцьку кафе-пельменну «Буфет», над створенням та діяльністю якого працювало багато друзів та родичів. Такий же заклад функціонував певний час у Тернополі. Згодом обидва кафе продали, а гроші вклали в новий проект.

Одним з найдушевніших проектів Хорзов називає шоу-бар «Севен», який проіснував близько двох років. Це був перший заклад із літньою терасою на даху з видом на захід сонця. Проект закрили через реконструкцію кінотеатру «Промінь», в частині приміщення якого знаходився і клуб. Натомість у квітні 2013-го Роман разом з партнером відкрили клуб «OPERA», що став найбільшим на Волині з можливістю приймати 1000 відвідувачів.

Також навесні 2013 року компанія Хорзова та Котищука відкриває кафе «Львівський штрудель». А найдовготривалішим проектом друзів поки-що є «Дядя Pizza», що починає свою історію з весни 2012 року.

19654pos

Роман Хорзов розповідає, що залюбки навчає рестораторів та дає майстер-класи, от тільки не хоче цього робити у Луцьку ‒ занадто маленьке місто, щоб створювати у ньому конкурентів власним закладам.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора