Мандри Кухнями: Чеський суп Чеснечка

Сайт Їсти.com.ua та проект Мандри кухнями розповідають та готують смачні рецепти зі всього світу. Сьогодні мандруємо слов’янськими кухнями. Чеський часниковий суп – Чеснечка. Цей суп має хороші властивості насамперед для запобігання застуді. На дворі зимово-весняний перехідний період і додаткові вітаміни та профілактичні засоби нам не завадять. До того ж суп – дуже смачний. Отож розповімо та приготуємо  цей рецепт.

Існує з десяток варіантів готування цього супу, ми обрали з копченостями (свинячі копчені реберця). Чехи просто обожнюють у своїй кухні страви з копченостями. Згадайте легендарне копчене коліно вепра з кухлем справжнього чеського пива. Це одна з кулінарних візиток Чехії. Але не однією цією стравою може похвалитись чеська кухня. Сьогодні ми приготуємо національний чеський суп Чеснечка з додаванням копченостей, класичний рецепт його – такий же але без м’яса. Базовість лише одна – додавання великої кількості часнику та 1 курячого яйця. Але все по-порядку. Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:

Details

Servings
Prep time
Cooking time

1 година

Calories

Ingredients

  • 1.5 л бульйону.

  • 10 зубків часнику.

  • 400 грам картоплі.

  • 300 грам копченостей.

  • 1 цибуля.

  • 1 яйце.

  • трішки сиру.

  • кмин – по смаку.

  • петрушка, можна також майоран – по смаку.

  • сіль, перець – по смаку.

  • 20 грам масла та обсмажені хлібні сухарі.

Directions

  • Готуємо наші хлібні сухарі. Нарізуємо кубиками хліб, білий можна чорний хліб використовувати, той який більше ви любите. Обсмажуємо на сковорідці з маслом до золотистого кольору.
  • Нарізуємо невеликими кубиками нашу картоплю.
  • Нарізуємо маленькими кубиками копченості.
  • Дрібно нарізуємо цибулю.
  • Ставимо – 1,5 літри води. Коли вода закипить додаємо цибулю та часник (1 частину).
  • Додаємо наші спеції сіль, кмин, перець.
  • Далі переходимо до додавання картоплі.
  • Коли картопля уже готова ми додаємо копченості та знову ж таки нашу другу частину часнику. Так як копченості готові до споживання, тому ми додаємо в самому кінці.
  • Коли суп уже готовий ми додаємо яйце. Розмішуємо, щоб не звернулось, а також кладемо з ним 1 зубчик часнику. Додаємо наш дрібно натертий сир. Знімаємо з вогню та прикрашаємо зеленю (петрушкою).
  • Розливаємо гарячий суп в посуд та додаємо наші хлібні сухарі. Це принесе гарний естетичний вигляд нашому приготовленому супу.

рекомендації

  • Суп Чеснечка ще подають в хлібних горщиках, вирізують середину і  розливають туди суп. Але це носить просто естетичний характер, в основному в спеціалізованих національних ресторанах, тому вдома можна і не подавати в такий спосіб.
  • Головне не додавати багато спецій, щоб розкрити увесь смак основного інгредієнта – часнику. Його потрібно додавати в два способи, першу частину дрібно нарізану ножем або розчавлену часничницею а іншу більшими кусочками.
  • В кінці яйце вилити та постійно помішувати щоб не звернулось і на сам кінець додати ще один зубчик часнику.

Чеський суп Чеснечка готовий. Як кажуть чехи dobrou chut! Приємного апетиту! Сподіваємся, що цей незвичний суп прийде вам до смаку, а головне додасть вітамінів, нагріє в холодну пору та зміцнить імунітет. Ще більше незвичних та дуже смачних рецептів зі всього світу на сайті Їсти.com.ua – в категорії за посиланням #мандрикухнями. Щоб нічого не пропустити з нових цікавих публікацій не забувайте про нашу групу у фейсбуці https://www.facebook.com/jisty.com.ua/

Автор: Олександр Ковальчук

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора