Мандри Кухнями: Чеський суп Чеснечка

Сайт Їсти.com.ua та проект Мандри кухнями розповідають та готують смачні рецепти зі всього світу. Сьогодні мандруємо слов’янськими кухнями. Чеський часниковий суп – Чеснечка. Цей суп має хороші властивості насамперед для запобігання застуді. На дворі зимово-весняний перехідний період і додаткові вітаміни та профілактичні засоби нам не завадять. До того ж суп – дуже смачний. Отож розповімо та приготуємо  цей рецепт.

Існує з десяток варіантів готування цього супу, ми обрали з копченостями (свинячі копчені реберця). Чехи просто обожнюють у своїй кухні страви з копченостями. Згадайте легендарне копчене коліно вепра з кухлем справжнього чеського пива. Це одна з кулінарних візиток Чехії. Але не однією цією стравою може похвалитись чеська кухня. Сьогодні ми приготуємо національний чеський суп Чеснечка з додаванням копченостей, класичний рецепт його – такий же але без м’яса. Базовість лише одна – додавання великої кількості часнику та 1 курячого яйця. Але все по-порядку. Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:

Інгредієнти:

1.5 л бульйону.
10 зубків часнику.
400 грам картоплі.
300 грам копченостей.
1 цибуля.
1 яйце.
трішки сиру.
кмин – по смаку.
петрушка, можна також майоран – по смаку.
сіль, перець – по смаку.
20 грам масла та обсмажені хлібні сухарі.

Час приготування:   1 година.

 

Приготування:

Готуємо наші хлібні сухарі. Нарізуємо кубиками хліб, білий можна чорний хліб використовувати, той який більше ви любите. Обсмажуємо на сковорідці з маслом до золотистого кольору.
Нарізуємо невеликими кубиками нашу картоплю.
Нарізуємо маленькими кубиками копченості.
Дрібно нарізуємо цибулю.
Ставимо – 1,5 літри води. Коли вода закипить додаємо цибулю та часник (1 частину).
Додаємо наші спеції сіль, кмин, перець.
Далі переходимо до додавання картоплі.
Коли картопля уже готова ми додаємо копченості та знову ж таки нашу другу частину часнику. Так як копченості готові до споживання, тому ми додаємо в самому кінці.
Коли суп уже готовий ми додаємо яйце. Розмішуємо, щоб не звернулось, а також кладемо з ним 1 зубчик часнику. Додаємо наш дрібно натертий сир. Знімаємо з вогню та прикрашаємо зеленю (петрушкою).
Розливаємо гарячий суп в посуд та додаємо наші хлібні сухарі. Це принесе гарний естетичний вигляд нашому приготовленому супу.

 

Рекомендації:

Суп Чеснечка ще подають в хлібних горщиках, вирізують середину і  розливають туди суп. Але це носить просто естетичний характер, в основному в спеціалізованих національних ресторанах, тому вдома можна і не подавати в такий спосіб.
Головне не додавати багато спецій, щоб розкрити увесь смак основного інгредієнта – часнику. Його потрібно додавати в два способи, першу частину дрібно нарізану ножем або розчавлену часничницею а іншу більшими кусочками.
В кінці яйце вилити та постійно помішувати щоб не звернулось і на сам кінець додати ще один зубчик часнику.

Чеський суп Чеснечка готовий. Як кажуть чехи dobrou chut! Приємного апетиту! Сподіваємся, що цей незвичний суп прийде вам до смаку, а головне додасть вітамінів, нагріє в холодну пору та зміцнить імунітет. Ще більше незвичних та дуже смачних рецептів зі всього світу на сайті Їсти.com.ua – в категорії за посиланням #мандрикухнями. Щоб нічого не пропустити з нових цікавих публікацій не забувайте про нашу групу у фейсбуці https://www.facebook.com/jisty.com.ua/

Автор: Олександр Ковальчук

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone