Ватрушками називають круглі, відкриті булочки з дріжджового тіста із начинкою з сиру або варення. Назва випічки походить від слов’янського слова…
Кулінарний блог про їжу, рецепти, ресторани та ресторатоів
Аби забезпечити добову норму кальцію в організмі, людина повинна вживати мінімум 4 молочних продукти на день. Одним з таких продуктів…
Фільми й художня література про вампірів давно вже нікого не дивує. Якщо протягом року на екрани не вийде жодного нового…
Масло ‒ давнє відкриття людства. Його застосовують у кулінарії як незамінний інгредієнт для приготування багатьох страв: починаючи від каш і…
Можна побитися об заклад, що сода є на кожнісінькій кухні. Вона просто мусить бути. Як кухня без соди? Торти печемо…
На перше ‒ борщ з російських немовлят, на друге ‒ путин, ну і на десерт ‒ снігурі під шоколадним кремом….
Деруни готують у багатьох кухнях народів світу. Цю страву подають з різними назвами, у різних країнах вона має свій рецепт…
Важко уявити, що б ми їли, якби у світі раптом зникла картопля. Не даремно її називають «другим хлібом». Картопля справді…
Буквально назва цієї мексиканської страви перекладається як «чилі з м’ясом», вже з назви зрозуміло, що основними компонентами стави є гострий…
Банош або бануш ‒ національна українська страва, родом з Гуцульщини, власне у карпатському регіоні вона й найбільш поширена. За традицією,…