Жіночий день: 8 страв, які під силу приготувати чоловікам

Найчастіше жінки стоять біля плити, намагаючись здивувати своїх чоловіків найрізноманітнішими кулінарними витворами. І, хоча більшість успішних кухарів світу – саме чоловіки, куховаріння на побутовому рівні не є для них традиційним. Пропонуємо вам 8 рецептів вишуканих та простих страв, які готуються легко, а позитивних жіночих емоцій викликають через край.


1. Курячі стегенця у винному соусі 

Ingredients

  • 6 курячих стегенець

  • 150 грамів води або бульйону

  • 150 мілілітрів червоного сухого вина

  • 50 мілілітрів винного оцту

  • 1 цибулина

  • 1 столова ложка вершкового масла

  • 1 столова ложка оливкової олії

  • 1/2 чайної ложки гірчиці

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Курячі стегенця промити і просушити за допомогою паперового рушничка, натерти перцем і сіллю.
  • На сковорідці розігріти вершкове масло і оливкову олію, підсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору і додати курячі стегенця, які обсмажити з обох боків до золотистої рум’яної скоринки. Зі сковорідки дістати курячі стегенця і покласти в окремий посуд.
  • У сковорідку додати гарячу воду або бульйон, вино, винний оцет і гірчицю, все перемішати і довести до кипіння. Зменшити вогонь і покласти курячі стегенця, накрити кришкою і тушкувати близько 25 хвилин.
  • При подачі курячі стегенця полити соусом, який утворився під час приготування.
Курячі стегенця в винному соусі

Рецепт курячих стегенець у кефірі 

2. Печені овочі під сиром

Ingredients

  • 4 картоплини

  • 3 помідори

  • 1 цукіні

  • 80 грамів твердого сиру

  • пучок зелені

  • майонез

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Овочі помити і порізати кружечками. Картоплю і цукіні обсмажити з двох сторін на сковорідці.
  • Форму для запікання змазати олією, викласти спершу картоплю, змастити майонезом, поперчити, посолити, потім шар цукіні і знову майонез, перець і сіль, а на верх порізаний кружечками помідор, майонез, перець, сіль.
  • Відправити в духовку на 10-15 хвилин і пекти при температурі 180º. За декілька хвилин до готовності присипати потертим твердим сиром. Перед подачею на стіл прикрасити дрібно порізаною зеленню.
Печені овочі під сиром

6 найкращих рецептів до овочів 

3. Паста Карбонара 

Ingredients

  • 250 грамів спагеті

  • 150 грамів бекону

  • 50 грамів пармезану

  • 2 курячі яйця

  • оливкова олія

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Курячі яйця збити до однорідності, додати натертий сир, столову ложку оливкової олії, ретельно перемішати.
  • Бекон порізати невеличкими шматочками і підсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Замість бекону можна використовувати куряче філе, тоді під час смаження його слід посолити. На паперовий рушничок викласти смажений бекон або куряче філе, щоб прибрати зайвий жир.
  • Макарони відварити до стану «трішки недоварені» в підсоленій воді, процідити і помістити в каструлю, додати раніше приготований яєчний соус, швидко перемішати. При потребі додати трішки гарячої води і перемішати, щоб паста не була липкою.
  • Смажений бекон додати в макарони, добре вимішати. Викласти на теплу тарілку, присипати перцем і натертим сиром.
Паста Карбонара

Що покласти до пасти: 10 найкращих соусів до макаронів

4. Салат з куркою і фетою

Ingredients

  • 300 грамів курячого філе

  • 250 грамів листкового салату

  • 100 грамів сиру фета

  • 50 грамів волоських горіхів

  • 4 гілочки петрушки

  • 1 апельсин

  • 8 столових ложок натурального йогурту

  • по 2 чайні ложки діжонської гірчиці та меду

  • мелений чорний перець, сіль

Directions

  • Куряче філе промити, підсушити паперовим рушничком, розрізати навпіл, поперчити, посолити і підсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору, охолодити і порізати шматочками.
  • Волоські горіхи трішки підсмажити на сухій сковорідці. апельсин почистити і порізати кубиками. Листя салату промити, просушити і порвати руками, покласти в салатницю.
  • Йогурт перемішати з медом і гірчицею. Додати шматочки курки, горіхи, апельсин, заправити половиною соусу з йогурту, перемішати.
  • Викласти салат на тарілки, додати шматочки фети і полити зверху соусом.
Салат з куркою і фетою

Рецепт печериць фаршированих курятиною та сиром фета 

5. Креветки з авокадо

Ingredients

  • 200 грамів креветок

  • 100 грамів консервованих ананасів

  • 1 авокадо

  • лимонний сік

  • 4 столові ложки натурального йогурту

  • сіль

  • гілочка петрушки

Directions

  • Креветки відварити до готовності і почистити. авокадо розрізати акуратно навпіл, дістати кісточку за допомогою ложки дістати м’якоть.
  • Шкірку авокадо бажано не пошкодити тому що вона буде виконувати функцію тарілочки. М’якоть авокадо дрібно порізати і збризнути трішки лимонним соком, додати порізані консервовані ананаси, очищені креветки, сіль, натуральний йогурт і акуратно перемішати.
  • В половинки авокадо викласти готову закуску і прикрасити петрушкою.
Креветки з авокадо

Рецепт рису із креветками 

6. Фруктовий салат

Ingredients

  • 2 апельсини

  • 2 ківі

  • 1 банан

  • 1 яблуко

  • 3 столові ложки зерен гранату

  • 2 столові ложки родзинок

  • йогурт без цукру півсклянки

Directions

  • Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин, процідити і за допомогою паперового рушничка позбутись від зайвої вологи.
  • Банан, ківі, яблуко та апельсини, почистити і порізати невеличкими шматочками.
  • Фрукти заправити йогуртом і акуратно перемішати, посипати зернами гранату.
Фруктовий салат

Рецепт фруктового салату з шоколадною помадкою 

7. Шоколадні трюфелі

Ingredients

  • 250 грамів чорного шоколаду

  • 70 грамів мигдалю

  • 25 грамів вершкового масла

  • 2 жовтки

  • 2 столові ложки коньяку

  • какао

Directions

  • Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершкове масло, жовтки і ретельно перемішати. Щоб жовтки не згорнулись, шоколадну масу слід трішки остудити і додавати жовтки поступово ретельно перемішуючи.
  • В шоколад додати подрібнений мигдаль і коньяк, все добре вимішати, охолодити і сформувати невеличкі кульки.
  • Готові ласощі присипати какао і відправити в холодильник на декілька годин.
Шоколадні трюфелі

Рецепт десерту “Пухнасті кульки” 

8. Десерт «Панна Котта»

Ingredients

  • 500 мілілітрів вершків

  • 50 грам цукрової пудри

  • 25 грамів желатину

  • фрукти і ягоди

  • джем

Directions

  • Желатин замочити в прохолодній воді на 30 хвилин, після чого довести до кипіння, постійно помішуючи до повного розчинення, зняти з плити, трішки остудити.
  • Вершки з цукровою пудрою збити і додати желатин, ретельно перемішати і розлити суміш в келихи, відправити в холодильник мінімум на 3 години.
  • Перед подачею прикрасити ягодами і фруктами, джемом.
Десерт «Панна Котта»

Рецепт шоколадно-сирного суфле 

Готуйте та дивуйте своїх коханих жінок. Діліться інформацією з друзями в соціальних мережах та не забувайте коментувати.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора