Зелений борщ з вершками на овочевому бульйоні

Найкращий рецепт борщу для літньої спеки. Легкий, свіжий і при цьому ситний. Інгредієнти – на будь-який смак, тож байдужих точно не залишиться. Приготуйте і скуштуйте!

Інгредієнти для борщу

  • 2 л овочевого бульйону

  • 2 картоплини

  • 1 скл. білої вареної квасолі

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • шматок селери

  • 1 пучок шпинату і щавлю

  • 1 яйце

  • спеції

  • 50–70 мл вершків

  • петрушка

Спробуте також борщ із грибними пельменями.

Як приготувати зелений борщ

  • Зварити свіжий овочевий бульйон.
  • Окремо напередодні зварити білу квасолю або використати консервовану.
  • Моркву і шматочок селери помити, почистити. Моркву залишити цілою, а селеру нарізати кубиками.
  • Бульйон закип’ятити, покласти порізану картоплю і цілу моркву.
  • Через 15 хвилин додати квасолю. Варити півгодини.
  • Поки все це вариться, підготувати шпинат та щавель. Якщо зелень свіжа — добре вимити, обсушити і нарізати не дуже дрібно. Можна взяти лише шпинат або лише щавель.
  • Цибулину почистити, помити, нарізати кубиками.
  • У пательні розігріти трохи олії і покласти нарізані цибулю і селеру. На невеликому вогні тримати до напівпрозорості цибулі. Далі додати шпинат та щавель.
  • Протушкувати  і влити вершки, прогріти ще 5 хвилин.
  • З бульйону дістати моркву, нарізати її або натерти.
  • Закласти в бульйон зелену заправку і моркву. Закип’ятити і проварити все разом на маленькому вогні хвилин 15.
  • Окремо трішки збити яйце і помішуючи влити в борщ.
  • На останок додати подрібнену зелень петрушки, присмачити спеціями і зняти з вогню.
  • Подавати з вершками.

Приготуйте також пампушки з часником до борщу.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора