Зефірно-маковий пляцок

На відміну від більшості рецептів пляцків, рецепт цього – простий. Якоюсь мірою його можна назвати і великим тортом. Тому можна не боятися і сміливо приступати до приготування. Пухкі, ніжні бісквітні коржі, зефір із делікатною кислинкою, маковий аромат – усе в поєднанні дає неперевершений результат.

Інгредієнти для пляцка

  • Тсто:
  • 6 яєць

  • 2 склянки цукру

  • 1 пакетик (18 грамів) розпушувача

  • 2 склянки борошна

  • Крем:
  • 100 грамів маку

  • 1 склянка молока

  • 1 склянка цукру

  • 300 грамів вершкового масла

  • 0,5 кілограма маленького зефіру

  • Шоколадна помадка:
  • 1 столова ложка вершкового масла

  • 3 столові ложки цукру

  • 1 столова ложка какао

  • 1 столова ложка молока

Можна ще приготувати пляцок «Вишиванка».

Як приготувати зефірний пляцок

  • Печемо коржі для пляцка. Яйця розділити на білки і жовтки. Для білків узяти більшу миску – десь на 3 літри.
  • Білки збивати до утворення густої піни. Поступово всипати цукор, продовжуючи збивати. Додати жовтки і ще збивати, поки цукор не розтане.
  • Всипати борошно з розпушувачем і обережно вимішати ложкою.
  • Квадратну чи прямокутну форму змастити вершковим маслом і посипати борошном. Вилити на неї третину тіста.
  • Корж випікати при температурі 200 градусів протягом 10-12 хвилин. Так спекти і два інші коржі.
  • Готуємо крем. Мак змолоти на кавомолці. Молоко закип’ятити і залити ним мак. Коли ця суміш охолоне, всипати цукор і додати м’яке масло. Збити, щоб утворилася пухка маса.
  • Розділити її уявно на 3 частини. На перший корж викласти частину, прикрити другим коржем, знову крем, третій корж. Верх змастити рештою крему.
  • На крем викладати половинки зефіру. Якщо він двоколірний – то у шаховому порядку.
  • Приготувати помадку. Для цього її інгредієнти змішати і варити, поки повністю не розтане цукор.
  • Вмочати ложку у помадку і «писати» зверху по зефіру.

Радимо також рецепт німецького макового сирника.

Розкажіть, будь ласка, у коментарях, чи сподобався вам рецепт зефірно-макового пляцка.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора