Запіканка з баклажанами і фаршем під соусом «Бешамель»

Поки баклажани, так би мовити, на городі, обов’язково приготуйте цю смачну запіканку. Вона дуже ароматна, легка і ситна. Запечені баклажани надають страві надзвичайного смаку і аромату, фарш, насичений соусом, виходить соковитим і ніжним. А розплавлений твердий сир – завершує цю досконалу смакову палітру


Інгредієнти для запіканки

500 г баклажанів

500 г фаршу

500 г помідорів

200 г цибулі

200 г твердого сиру

олія, сіль, перець, зелень

Для соуса:

250 г молока

30 г вершкового масла

30 г борошна

 

Споруйте також приготувати запіканку з фаршем у лаваші 

Як приготувати запіканку

Баклажани помити, порізати кубиками, посолити, лишити на 30 хвилин, після чого промити в холодній воді.

Цибулю і зелень дрібно порізати.

З помідорів зняти шкірку, розтовкти блендером.

Цибулю обсмажити на олії.

Додати фарш, посолити, поперчити, просмажити хвилин 15.

Обсмажити на олії баклажани, посолити, поперчити.

Додати помідори, смажити ще 5 хвилин.

Додати зелень, перемішати, зняти з вогню.

Приготувати соус: масло розтопити, додати борошно, трішки обсмажити.

Додати молоко, посолити, поперчити, перемішати.

Як тільки соус загусне, зняти його з вогню.

Сир потерти на дрібній тертці.

В форму для запікання викласти фарш, додати соус.

Викласти баклажани, присипати сиром.

Запікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.

 

Рекомендуємо ще рецепт запіканки з куркою і грибами

 

 

Якщо вам сподобався рецепт запіканки з баклажанами і фаршем під соусои “Бешамель”, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone