Яблучний заливний пиріг

Коли осінньої пори звідусіль пахне яблуками, набридають традиційні млинці та шарлотки. Хочеться чогось новенького і оригінального. Рецепт заливного пирога розкриває смак яблук зовсім з іншого боку, бо начинка у ньому запікається в яєчно-сметанному кремі.

Інгредієнти для пирога з яблуками

Спробуйте ще рецепт яблучного пирога без тіста.

Як приготувати яблучний пиріг заливний

  • Соду та сіль всипати в кефір, перемішати і дати постояти 5-10 хвилин.
  • Розм’якшене масло перетерти з борошном у крихту, додати кефір, вимісити еластичне тісто. При потребі досипати борошна, але не перестарайтеся, щоб не було надто «забитим».
  • Тісто поставити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
  • Яблука порізати дрібними шматочками, посипати манкою, корицею перемішати.
  • Яйця збити з цукром, ваніліном та сметаною, збити до однорідності.
  • Дістати з холодильника тісто, розкачати на пергаментному папері і перекласти на деко, зробити бортики.
  • На пласт тіста рівномірно висипати яблука, залити сметанно-яєчною сумішшю.
  • Поставити пиріг у розігріту до 190 градусів духовку, випікати до зарум’янення бортиків тіста. Якщо начинка залишається рідкуватою, залишити пиріг в духовці до вистигання.
  • Дістати пиріг з духовки. Якщо гарячий, остудити. Посипати цукровою пудрою.

Вам також має сподобатися рецепт яблучної шарлотки з безе.

Сподобався пиріжок? Розкажіть про це у коментарях та поділіться рецептом яблучного заливного пирога з друзями у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора