Волоські горіхи в какао-глазурі

Чудова альтернатива шоколадним цукеркам, вміст цукру та какао в яких мінімальний. Основа цього рецепту – горіхи. Глазур же – як додаток. Та смак від цього тільки виграє. Хрусткі підсмажені горішки чудово прикрасять випічку з какао та смакуватимуть з чаєм чи кавою не згірш за шоколадні цукерочки. А для дітей – ці ласощі просто знахідка, адже на відміну від магазинних в них жодного емульгатора і барвника.

Інгредієнти для горіхів у глазурі

  • 3 склянки ядер волоських горіхів

  • 1/4 склянки какао

  • 1 склянка цукрової пудри (+ 1 ст. ложка)

  • 1 яєчний білок

  • щіпка солі

  • 1 ч. ложка кориці

  • 0,5 ч. ложки ванільного цукру

  • по щіпці меленого мускатного горіха та меленого духмяного перцю.

Рекомендуємо також рецепт цукерок із вівсяних пластівців з горіхами.

Як приготувати волоські горіхи в какао

  • Волоські горіхи почистити від шкаралупи так, щоб максимально зберегти цілісність ядер.
  • Змішати какао, цукрову пудру, корицю, мелений мускатний горіх духмяний перець.
  • Яєчний білок збити з ложкою цукрової пудри та щіпкою солі у міцну піну.
  • В піну покласти ядра горіхів, обережно перемішати, щоб білок рівномірно покрив усі шматочки.
  • Посипати покриті білком ядра сипучою какао-сумішшю, ще раз обережно, але ретельно вимішати.
  • Духовку розігріти до 130 градусів. Деко застелити пергаментним папером.
  • Викласти горішки на деко, поставити в духовку на 30 хвилин, щоб підсушилися.
  • Вимкнути вогонь, дати охолонути в духовці.
  • Після чого дістати, викласти на широку тарілку (не гіркою).
  • У закритій ємності глазуровані горішки можуть зберігатися близько двох тижнів, після чого втрачають хрусткість.

Спробуйте також приготувати горіхову гранолу.

Вам сподобався рецепт волоських горіхів у какао-глазурі? Готували подібні, але з іншими складниками? Напишіть коротенький рецептик у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора